Când se pune pe soclu grupul statuar Școala Ardeleană

Când se pune pe soclu grupul statuar Școala Ardeleană

Primarul Emil Boc a anunțat calendarul lucrărilor care vizează grupului statuar Școala Ardeleană de pe strada Kogălniceanu.

“A trebuit să obținem toate avizele pentru repunerea pe soclu a grupului statuar Școala Ardeleană. Avem aviz de la Mediu, aviz de la Monumente, pentru că – să fie clar – ei au dat soluția fără soclu. Acum avem toate avizele pentru ca mâine să înceapă lucrările la punerea pe soclul a grupului statuar Școala Ardeleană și la bustul lui Emil Racoviță. Piatra am comandat-o din noiembrie, mâine încep lucrările și cred și sper că până la sfârșitul lunii martie proiectul va fi finalizat”, a spus Boc, la un post de radio local.

Pe o suprafață de peste 25.000 mp, proiectul de investiții cuprinde lucrări pentru strada Mihail Kogălniceanu și străzile adiacente - Universității, Emmanuel de Martonne, axa nord-sud alcătuită din străzile János Bolyai – Hermann Oberth – Kovács Dezsö, Gaál Gábor și Baba Novac, inclusiv Piața Cipariu. Obiectivul general al proiectului este creșterea calității spațiului public, o componentă cheie pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea durabilă.

Valoarea totală a proiectului finanțat prin fonduri europene „Lucrări de amenajare urbană strada Mihail Kogălniceanu, strada Universităţii şi străzile adiacente” este de 48.721.315,94 lei - aproximativ 10 mil. Euro.

Proiectul de modernizare a început în ianuarie 2022 și avea termen limită luna iunie 2023, însă acesta a fost prelungit până la finalul lunii martie 2024. Banii provin din fonduri europene.

Etichete
Comenteaza