Ce a discutat primarul Emil Boc cu premierul Dacian Cioloş. „Am vorbit despre proiecte strategice ale Clujului."

Ce a discutat primarul Emil Boc cu premierul Dacian Cioloş. „Am vorbit despre proiecte strategice ale Clujului.
Şeful executivului, Dacian Cioloş, a avut la Cluj o întîlnire şi cu primarul Emil Boc. Edilul i-a cerut premierului sprijin pentru realizarea unor proiecte strategice de dezvoltare a oraşului.

 

În primul rând i-am cerut sprijin premierului pentru menţinerea în Master Planul General de Transport al României şi urgentarea proiectului Centurii Metropolitane a Clujului pe axa Sud, care de fapt cuprinde două proiecte, primul se referă la realizarea unei centuri ocolitoare de la nodul de autostradă Transilvania de la Gilău, ce se continuă pe malul Someșului, prin Florești, până la sensul giratoriu de la Cora şi de aici acest drum se va lega prin pasaj suprateran cu cel de-al doilea proiect, centura de Sud, care porneste de la nodul N, strada Bucium, Făget, traverseaza Calea Turzii, trece prin Gheorgheni, ajunge la Selgros și până la sensul giratoriu de la centura Vâlcele-Apahida", a declarat primarul Emil Boc pentru ZIUA de CLUJ.

Emil Boc a afirmat că realizarea acestor două proiecte în cel mai scurt timp este vitală pentru rezolvarea aglomeraţiei dintre Cluj şi Floreşti şi pentru dezvoltarea viitoare a oraşului şi că a obţinut promisiunea premierului că le va susţine . Şeful administraţiei municipiului a precizat că primăria ar urma să se ocupe de realizarea bretelelor de legătură a acestei centuri cu oraşul, cu cartierele Zorilor şi Mănăştur.

„Un alt subiect important despre care am discutat cu premierul a fost implicarea Guvernului României într-un al doilea proiect strategic al oraşului, Cluj Innovation City şi urmează să avem discuţii mai aplicate în perioada următoare, dar şi aici am primit acordul de principiu al premierului pentru sprijinirea acestui proiect", a afirmat primarul Emil Boc.

Primarul municipiului Cluj-Napoca i-a mai cerut lui Dacian Cioloş şi rezolvarea câtorva chestiuni administrative punctuale ale oraşului şi care ţin de decizia guvernului.

„I-am solicitat premierului Cioloş trecerea Parcului Feroviarilor în administrarea primăriei, transferul la municipalitate al străzilor Depoului şi Badea Cârţan care se află în concesiune la CFR, deasemenea transferarea la primărie a clădirii ruină a de la capătul Mănăşturului, ce trebuia să găzduiască Spitalul de Urgenţă şi unde să facem un cămin de bătrâni sau altceva şi elaborarea de către guvern a Regulamentului privind ridicarea maşinilor parcate neregulamentar pe spaţiul public", a mai spus primarul Emil Boc.

Primarul a mai arătat că a susţinut alte două proiecte de dezvoltare a oraşului ridicate la discuţia cu primul ministru de către conducerea Consiliului Judeţean Cluj, şi anume spijin pentru transportul intermodal între aeroport şi gară şi prelungirea pistei de decolare-aterizare a aeroportului Cluj la 3500 de metri.

 

 

Comenteaza