Ce face primăria cu podul din Iris

Ce face primăria cu podul din Iris
Singurul pod de peste Someş din acest cartier ar putea fi donat municipalităţii. Edilul Emil Boc au precizat că în prezent se află în negocieri cu societatea Geromed, cea care deţine acest pod.

Primarul Clujului a dat de înţeles că Geromed ar avea nişte pretenţii la schimb, dar a refuzat să detalieze. Întrebat ce cere firma, acesta a răspuns: "Să fie cald afară". Dacă înţelegerea se va parafa, primăria ar urma să realizeze încă un sens de mers pe acest pod, astfel încât autovehiculele să nu mai stea la coadă, cum se întâmplă în prezent.

Una dintre legăturile cartierelor Iris cu centrul oraşului rămâne podul de peste Someş. Pentru că este prea îngust şi nu permite accesul decât pe un sens de mers, traficul în zonă este mai tot timpul paralizat, iar liberalii au acuzat primăria că nu face nimic pentru a remedia situaţia. Primarul Emil Boc a explicat că nu municipalitatea este proprietara podului, ci o firmă privată.


„Am avut discuţii deja cu reprezentanţii firmei Geromed şi nu vă ascund că ei s-au arătat dispuşi să ne doneze acest pod. Suntem în negocieri. Desigur că au ceva pretenţii la schimb, însă n-aş vrea să periclitez în vreun fel negocierile, aşa că nu pot oferi acum mai multe detalii", a precizat Boc. El a adăugat că, imediat ce primăria va obţine podul, va demara lucrările pentru a-l lărgi, astfel încât să fie create două benzi de circulaţie.

„În cel mai rău caz, dacă nu ajungem la o înţelegere, trecem la construcţia unui nou pod. Desigur că am luat în calcul şi această variantă, însă ar fi mult mai costisitor să construim de la zero. Cel mai bine ar fi să ajungem la o înţelegere şi să lărgim podul existent", a subliniat edilul. Iniţial, acest pod nu a fost proiectat pentru traficul auto, însă, cu timpul, cartierele s-au dezvoltat, iar mai nou, odată cu extinderea oraşului înspre Valea Chinteniului, podul a devenit intens circulat.

„În fiecare dimineaţă se formează ambuteiaje, clujenii aşteptând la rând să folosească podul care permite accesul dinspre zona rezidenţială înspre strada Paris, zona Spitalului Clujana şi companiilor care au sediul în Piaţa 1 Mai şi de acolo spre centru. Problema nu e chiar nouă, însă pentru Primăria Cluj-Napoca se pare că ea nu există", atrăgea atenţia consilierul PNL Ioan Bâldea.

 

Comenteaza