Cehii, interesaţi de tehnologiile SMART din Cluj

Cehii, interesaţi de tehnologiile SMART din Cluj
| Foto: CJ Cluj

Ambasadorul Republicii Cehe în România, Excelenţa Sa Vladimír Války, a fost în vizită de lucru la Consiliul Județean Cluj.

Scopul vizitei a fost acela de inițiere a unor noi relaţii şi parteneriate bilaterale în domeniile economic şi investiţional, precum şi în cel cultural sau al turismului.

„Cehia este unul dintre statele europene care au cunoscut o creștere economică cu adevărat accelerată, cu rezultate spectaculoase în numeroase domenii economice, atât în industrie cât și în domeniul agroalimentar. Dezvoltarea unor parteneriate stabile între regiuni din Cehia și din România poate contribui esențial la schimbul de bune practici și la intensificarea cooperării în multiple planuri”, a declarat Vákár István, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj.

Ambasadorul Republicii Cehe a fost interesat să cunoască detalii despre înțelegerile de cooperare încheiate de județul Cluj cu alte regiuni în ultimii ani, precum și informații despre dezvoltarea sectorului IT și a tehnologiilor SMART, în contextul desemnării Clujului drept pol național de creștere în domeniul cercetării, dezvoltării și comerțului IT. În acest context, E.S. Vladimír Války și-a manifestat intenția de a facilita demersul de înfrățire a județului Cluj cu cel puțin una din cele 13 regiuni cehe, respectiv de a susține și încuraja realizarea unor schimburi de experiență între studenții români și cei cehi, dar și de a sprijini companiile românești interesate să dezvolte afaceri în Cehia.

Comenteaza