Cine aterizează la Cluj la inaugurarea noii piste a aeroportului

Cine aterizează la Cluj la inaugurarea noii piste a aeroportului
Liderul Consiliului Judeţean Horea Uioreanu se lăuda cu noua pistă a Aeroportului clujean şi a ţinut să-i invite la evenimentul de inaugurare pe cei mai importanţi oameni ai României: premierul României, lideri de partide, miniştri, primari, preşedinţi de consilii judeţene, iar lista nu se opreşte aici

Pe 26 octombrie, la Aeroportul clujean vor fi prezenţi peste 1000 de invitaţi, care vor paticipa la evenimentul de inaugurare a noii piste de aterizare-decolare. O bună parte dintre aceştia - printre care premierul Victor Ponta, tot cabinetul său de miniştri, dar şi preşedintele Senatului, Crin Antonescu, precum şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea - vor ateriza cu prima cursă de linie Tarom, cea care a fost programată să deschidă operaţiunile pe pistă. Preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, se laudă cu noua pistă a Aeropotului Clujean şi promite un eveniment pe cinste. El spune că friptura de bizon, promisă de fostul şef al BCCO, Toma Rus, nu a fost o glumă, şi că pe lângă aceasta, a pregătit şi multe alte surprize.

Liderul Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, se mândreşte din cale afară cu noua pistă a Aeroportului clujean şi a ţinut să-i invite, la evenimentul de inaugurare, pe cei mai importanţi oameni ai României. „Să înveţe toţi de la noi, că au ce învăţa. Este cel mai important obiectiv de investiţie pe care l-am realizat şi care va crea facilităţi imense pentru dezvoltarea Clujului", s-a lăudat Uioreanu. El spune că a pregătit mai multe surprize pentru cei peste 1000 de oaspeţi care vor participa la inaugurarea pistei, inclusiv o masă pe cinste, de la care nu va lipsi friptura de Bizon, provenită din ferma de la Recea Cristur pe care o administrează amicul său, Toma Rus, fostul şef al BCCO. S-au trimis invitaţii în primul rând la Guvern. „L-am invitat pe premierul Victor Ponta şi pe toţi miniştrii săi. Vor fi prezenţi şi cei doi preşedinnţi de la Senat şi Camera Deputaţilor, domnii Crin Antonescu şi Valeriu Zgonea. Desigur, i-am invitat pe absolut toţi parlamentarii clujeni, dar şi pe cei din regiunea Nord - Vest, precum şi pe cei din judeţele Mureş şi Alba", a subliniat Uioreanu. Şi lista sa nu se opreşte aici. Pe lista de invitaţi se numără şi preşedintele Consiliului Judeţean din Iaşi, Cristian Adomniţei dar şi liderii administraţiei locale din Constanţa. „În ceea ce-l priveşte pe domnul Adomniţiei, el a dorit foarte mult să vină să vadă pista, aşa că l-am invitat. Cei de la Constanţa nu ştiu dacă vor veni", a spus Uioreanu.

În schimb, el se aşteaptă să fie prezenţi absolut toţi primarii oraşelor reşedinţă de judeţ din regiunea Nord - Vest, precum şi cei din Alba şi Mureş. De asemenea, sunt aşteptaţi şi preşedinţii de consilii judeţene. „Vreau să vină în special cei din Mureş, dacă tot suntem într-o competiţie cu ei", a recunoscut Uioreanu, fără vreo reţinere. Au fost invitaţi de asemenea toţi primarii din judeţul Cluj, toţi consilierii locali şi toţi consilierii judeţeni. Nu au fost omişi nici şefii instituţiilor deconcentrate şi nici capii Bisericii. Uioreanu a considerat că se impune să-l invite şi pe preşedintele Academiei Române, academician Ionel Haiduc. „E clujean de-al nostru, cum să nu-l invit? Am invitat pe toată lumea. Nu ştiu, oare i-am enumerat pe toţi? Sper că n-am uitat pe nimeni", a spus Uioreanu.

Denumirea nouă vine cu un slogan

Evenimentul de lansare a noii piste va cuprinde şi un miting aviatic. La ora 15.30, cei mai importanţi oaspeţi vor ateriza cu o aeronavă Tarom, prima care va deschide operaţiunile pe noua pistă a Aeroportului Clujean. Cu această ocazie va fi lansată şi noua denumire „Aeroportul Internaţional Avram Iancu" Cluj. Mai mult, Uioreanu a anunţat că noua denumire a Aeroportului va fi însoţită de sloganul „Poarta Aeriană a Transilvaniei".

 

Comenteaza