Clădire nouă pentru Școala gimnazială "Ioan Bob" VIDEO

Clădire nouă pentru Școala gimnazială
Lucrările de modernizare la noul sediu al Școlii Gimnaziale "Ioan Bob" din Cluj-Napoca au fost finalizate. Anul şcolar 2016-2017 îi va găsi pe elevi în 14 săli de clasă şi 2 laboratoare moderne.

Primăria Cluj-Napoca a investit suma de 7.500.000 lei în reabilitarea şi modernizarea clădirii de pe strada Memorandumului, nr.22. Contractul a fost atribuit firmei TCI Contractor General la final de 2014 și şantierul a fost demarat în 2015. Prețul de contract a fost de 5.100.000 lei.

Amintim că imobilul în care funcţiona iniţial Şcoala "Ioan Bob" a fost retrocedat Bisericii Romano-Catolice în anul 2010, iar elevii au fost mutați provizoriu într-un alt spațiu, într-o clădire pe strada Eroilor. Anul trecut, municipalitatea a trecut clădirea de pe Memorandumului în administrarea şcolii Bob, clădire nefolosită de ani de zile de Colegiul Economic "Iulian Pop". La vremea respectivă, înţelegerea era că cei de la economic vor putea să aibă şi ei câteva clase în clădirea modernizată.

De asemenea, Primăria Cluj-Napoca realizează o investiție la şcoala "Ion Agârbiceanu" din cartierul Mărăști, care este încă în lucru, deşi ar fi trebuit finalizată de două luni. Şi Liceul „Mihai Eminescu" beneficiază de lucrări de mansardare a corpului principal existent şi de extinderea acestuia pe latura vestică, la același regim de înălțime, P+1. Va avea 11 noi săli de clasă, o sală de sport şi una multifuncţională, de festivităţi şi conferinţe. Nu în ultimul rând, Liceul Teoretic „Avram Iancu" va avea 16 noi săli de clasă, într-un corp nou de clădire, şi beneficiază de extinderea şi modernizarea sălii de sport.

Bugetul total al proiectului, pe cele trei unităţi de învăţământ, este de 62,5 milioane de lei, banii plătiţi constructorului Coldea Construcţii - Grup Energoinstal - Dava Invest până la 31 decembrie provenind din fonduri europene, iar restul, din bugetul local.

 

 

 

 

Comenteaza