Clujul fără centru expoziţional decent. Primăria spune că a făcut progrese pentru un nou proiect

Clujul fără centru expoziţional decent. Primăria spune că a făcut progrese pentru un nou proiect

Cel mai vestic oraş din România nu are un centru expoziţional decent. Singurul loc de desfăşurare a târgurilor şi expoziţiilor din toate domeniile este Expo Transilvania, un spaţiu mult prea mic, încremenit în timp şi situat departe de centrul Clujului.

De ani de zile, clujenii cer Primăriei fie modernizarea Expo Transilvania, fie construirea unui nou spaţiu expoziţional. Prima variantă nu este posibilă, clădirea şi o parte din teren aparţinând Camerei de Comerţ. Edilul Emil Boc a menţionat însă că, împreună cu Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, caută un teren pentru a reliza în parteneriat public-privat un spațiu exponențial de dimensiuni mult mai mari.

”Dacă ne-ar reuși acest parteneriat am putea realiza un centru expozițional de mai mare anvergură, cu locuri de parcare, cu spații extinse, nu între blocuri cum este cel de la Expo Transilvania. Ar fi suficiente evenimente și pentru Expo Transilvania dacă l-ar face mai atrăgător”, spunea Boc cu câteva luni în urmă.

Primarul a reluat subiectul în cadrul matinalului Realitatea FM Cluj, de miercuri, şi a dezvăluit că au fost indetificare câteva terenuri, însă nu doreşte să specifice zonele pentru a nu da şansa oportuniştilor să ridice preţurile de vânzare. În urmă cu doi ani, se vehicula zona industrială, a CUG-ului, pe Bulevardul Muncii.

Cât despre Expo Transilvania, în piaţa au apărut zvonuri cum că ar urma să fie demolat. Directorul Ioan Avram susţine contrariul, se pregăteşte modernizarea spaţiului pe fonduri europene.

Comenteaza