Consiliul Judeţean scoate la licitaţie, a doua oară, proiectul de modernizare a drumurilor judeţene

Consiliul Judeţean scoate la licitaţie, a doua oară, proiectul de modernizare a drumurilor judeţene
Licitaţia a fost câştigată iniţial de o asociere de firme care nu a avut banii necesari pentru demararea lucrărilor.

Consiliul Judeţean Cluj a anunţat luni că a publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) licitaţia pentru modenizarea drumurilor judeţene. Lucrările vizează amenajarea de terasamente la fundaţia drumului, îmbrăcăminţi cu beton, construirea de podeţe transversale şi laterale, camere de cădere, amenajarea intersecţiilor la nivel şi ar urma să dureze doi ani. Valoarea totală a proiectului este estimată la aproape 37 de milioane de lei, fără TVA.

Aceasta este cea de-a doua licitaţie organizată de Consiliul Judeţean pentru drumurile judeţului. În urmă cu mai bine de două luni, asocierea de firme SC Midanne Invest Grup SRL, SC Panpetrol Com SRL, SC Specialist Consulting SRL, SC Proiect Bucureşti Grup Consultanţă Imobiliară SA, SC Simarc SA, SC I&C Transilvania Constructii SRL şi SC Coratim SRL a câştigat proiectul de modernizare a 720 de kilometri de şosele. Licitaţia a fost anulată în 4 aprilie, întrucât grupul de firme "avea pretenţii care nu puteau fi onorate", potrivit preşedintelui CJ, Alin Tişe.

Pentru a doua licitaţie, Consiliul Judeţean a fost obligat să reducă numărtul de kilometri vizaţi pentru reabilitare, de la 720 la 481 de kilometri. Administraţia judeţeană va oferi garanţii bancare societăţilor interesate de acest proiect. Consiliul a decis să se îndatoreze faţă de bănci până la maximum admis de lege, 30%, pentru a asigura modernizarea şoselelor judeţului.

Comenteaza