Dacă în 2013 n-a putut, Boc promite că este anul noii filarmonici

Dacă în 2013 n-a putut, Boc promite că este anul noii filarmonici
În bugetul pe 2014, primarul a alocat din nou finanţare pentru plata proiectării Centrului Cultural Transilvania. Consilierul UDMR Csomo Botond spune că Primăria ar putea avea probleme
cu execuţia acestui proiect, însă, Boc se laudă cu soluţii.

Primăria Cluj n-a reuşit în 2013 să demareze lucrările la Centrul Cultural Transilvania, în ciuda faptului că lucrările de proiectare s-au finalizat. Consilierul UDMR, Csomo Botond a atras atenţia că primăria poate întâmpina dificultăţi în ce priveşte demararea acestui proiect, având în vedere că realizarea Centrului Cultural este condiţionată de un parteneriat cu un operator privat care să fie fie interesat să realizeze un parking şi un hotel. Primarul Boc spune că se vor găsi soluţii pentru ca lucrările să înceapă cât mai repede.

Centrul Cultural Transilvania putea fi finalizat până în 2015, când Clujul va primi titlul de capitală europeană a tineretului, dacă autorităţile s-ar fi mobilizat în sensul acesta. De altfel, primarul Emil Boc promitea încă de anul trecut că va demara acest proiect, însă, până la ora aceasta n-au fost achitaţi nici măcar banii pentru proiectare. Consilierul UDMR Csomo Botond a atras atenţia că primăria are o problemă, având în vedere că lucrările la Centrul Cultural sunt condiţionate de încheierea unui parteneriat cu o firmă privată care să aibă interesul să realizeze un parking subteran şi un hotel. „Proiectul a fost realizat de aşa natură că nu ne putem permite să începem lucrările fără să avem parkingul şi hotelul. Ce facem dacă nu găsim investitorul, nu mai construim nimic?", a întrebat Csoma Botond.

Primarul Emil Boc a admis că în sensul acesta s-ar putea ivi o problemă, însă el se arată încrezător că investitori interesaţi se vor găsi. „Am avut discuţii deja cu o serie de posibili investitori şi sper ca la licitaţie să vină cu o ofertă concretă. Într-adevăr, noi trebuie să construim centrul cultural peste parkingul pe care trebuie să-l realizeze investitorul. Dacă se va întâmpla să nu avem investitori ne vom raporta la o altă soluţie", a menţionat Boc. Cel mai probabil se va merge pe varianta finanţării întregului proiect din bugetul local. „Fie mai încercăm să alegem un alt investitor, fie regândim întregul proiect, urmând să vedem de unde alocăm bani pentru a suporta costurile la acest obiectiv important", a spus primarul.

Centrul Cultural Transilvania ce se va realiza pe B-dul 21 decembrie, este evaluat la 70 de milioane de euro şi cuprinde un ansamblu de cinci clădiri, deservite de un parking subteran plus un hotel de cinci stele. Parkingul şi hotelul ar urma să fie realizate de un partener privat. Centrul Cultural ar urma să adăpostească şi sediul Filarmonicii Transilvania.

 

Comenteaza