Exclusiv Video Daniel Buda: "Metroul din Cluj a rămas în PNRR". Ce se întâmplă cu Centura Metropolitană

Daniel Buda: "Metroul din Cluj a rămas în PNRR". Ce se întâmplă cu Centura Metropolitană

Europarlamentarul Daniel Buda a confirmat că metroul din Cluj este prins în Planul Național de Redresare și Reziliență și va primi finanțare europeană.

România a trimis, luni, Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) la Bruxelles. Acesta urmează să fie publicat în zilele următoare, iar documentul va fi prezentat miercuri de oficialii guvernamentali. Daniel Buda a explicat, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului), ce se întâmplă cu finanţările din PNRR pentru proiectele din zona Clujului.

„Pot să vă spun, în mod clar, că metroul de la Cluj a rămas în acest PNRR. Cu siguranță va fi finanțat. Este o veste foarte bună pentru clujeni. Argumentul pe care l-am folosit la Comisia Europeană a fost să creăm o alternativă pentru traficul de aici. Metroul a devenit o realitate, iar lucrările vor începe într-o perioadă foarte scurtă de timp”, a declarat, la ZIUA LIVE, europarlamentarul clujean.

Legat de centura metropolitană, liderul PNL Cluj a precizat că aceasta nu se regăsește în PNRR. „Dacă nu a fost prinsă în PNRR, asta nu înseamnă că nu este finanțată din ceilalți bani, din exercițiul financiar 2021-2027. Dacă n-ai finanțat un obiectiv în PNRR, nu înseamnă că nu poți să-l finanțezi în celelalte axe de finanțare.

De asemenea, sectorul din Autostrada Transilvania de la Nădășelu până la Poarta Sălajului și Spitalul Pediatric Monobloc din Cluj sunt prinse în PNRR. În mod cert, o bună parte din acești bani vin în zona Transilvaniei pentru că aici am avut proiecte foarte bune. Autoritățile locale trebuie să știe că există bani europeni pentru dezvoltarea și modernizarea localităților lor, dar este important să fim serioși la proiectare”, a spus Buda.

Viitorul metrou din Cluj ar trebui să se finalizeze în anul 2026. El va avea 19 stații cu nume autentice clujene. Investiția se ridică la 1,5 miliarde de lei. Mai multe detalii AICI!

Comenteaza