David Ciceo, la Realitatea TV Cluj: "În contextul regionalizării, aeroportul clujean este avantajat"

David Ciceo, la Realitatea TV Cluj:
Proiectul de regionalizare va duce şi la apariţia aeroporturilor regionale, declara în luna septembrie un secretar de stat în Ministerul Transporturilor. În acest context, aeroportul clujean este al doilea ca importanță din țară și ar urma să devină lider în zona nord-vest.

"În contextul regionalizării, Clujul este avantajat. Suntem al doilea aeroport ca mărime și importanță din țară. Luna aceasta inaugurăm și noua pistă de 2.100 de metri, care are o capacitate portantă mai mare. Astfel, multe companii îşi vor mări numărul de destinaţii, iar numărul pasagerilor ce vor tranzita aeroportul va crește proporțional. În următorii ani, de la Cluj vor putea opera şi aeronave de transport a mărfurilor. Mai multe vom vedea la momentul potrivit, în funcție de legislația în vigoare. Totuși, nu cred că aeroporturile mici din țară vor dispărea. E în continuare nevoie de ele", a spus la Realitatea TV Cluj, David Ciceo.

Chiar dacă susține continuitatea aeroporturilor mai mici din România, David Ciceo speră ca în viitor să nu mai existe concurență neloială, făcând referire la aeroportul din Târgu-Mureș.  Noua legislaţie în materie de finanţare a aeroporturilor civile nu va mai permite ca statul să asigure funcţionalitate aeroporturilor care au ajuns la un prag de 200.000 de pasageri pe an. În prezent, Aeroportul din Târgu Mureş este finanţat în proporţie de 75% de Consiliul Judeţean, în condiţiile în care acest obiectiv a ajuns la un trafic de 400.000 de pasageri pe an. Or, această finanţare este considerată complet neconcurenţială şi incorectă faţă de aeroporturile învecinate.

 

 

Comenteaza