Distribuirea ajutoarelor alimentare de la UE, aproape de final. Câte persoane şi le-au ridicat

Distribuirea ajutoarelor alimentare de la UE, aproape de final. Câte persoane şi le-au ridicat
Reprezentanţii primăriei clujene anunţă apropierea termenului limită pentru ridicarea ajutoarelor alimentare gratuite oferite de Uniunea Europeană (UE).

Astfel, beneficiarii mai au la dispoziţie aproape două săptămâni, până în 20 februarie, pentru a intra în posesia pachetelor. După acesta dată se va efectua un inventar, iar cantităţile de produse alimentare rămase se vor redistribui.

Până în momentul de faţă la cele două centre de distribuţie organizate de primărie s-au prezentat 10.800 de persoane din totalul de 13.839 înscrise iniţial pe liste, fiind distribuite 78% din totalul alimentelor. Dintre acestea, 5.782 au mers la depozitul de pe Calea Baciului, iar 5.018 la cel de pe Bdul. Muncii.

Ajutoarele sunt distribuite în cadrul programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) 2014 şi sunt formate din două cutii de alimente ce conţin fiecare 3 kg de făină albă, un pachet de 400 g de paste făinoase, 2 kg de zahăr, 2 litri de ulei, 3 kg de făină de porumb, 4 conserve din carne de porc, de 300 de grame, trei conserve din carne de vită, de 300 de grame şi o conservă de pate de ficat, de 200 de grame.

În acest an au fost primite 31.544 de cutii, dintre care, până vineri, 6 februarie, au fost împărţite 21.600, în timp ce restul de 9.944 îşi aşteaptă încă beneficiarii. Pachetele se distribuie de luni până miercuri de la 8:30 la 15:00, joia până la 16:00, iar vinerea până la 13:00.

La ridicare, titularul drepturilor trebuie să se prezinte cu cartea de identitate sau buletinul de identitate în original. În situaţia în care acesta este în imposibilitatea de a se prezenta pentru a-şi ridica pachetul, persoana împuternicită în acest scop se va prezenta cu actul de identitate propriu precum şi cu cel aparţinând titularului, ambele în original.

De ajutoarele alimentare beneficiază familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat, familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, şomerii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj în cuantum lunar de până la 400 de lei, pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi, obţinute din pensie sau, după caz, din pensii cumulate, sunt sub 400 de lei/lună, persoanele cu handicap grav şi accentuat, neinstituţionalizate, adulţi şi copii, persoanele beneficiare ale prevederilor legale privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război.

Livrarea lor a început în 12 ianuarie, iar în primele două zile clujenii s-au trezit cu noaptea în cap pentru a fi siguri că reuşesc să şi le ridice.

Comenteaza