După Cluj, un alt oraş din România cumpără autobuze electrice cu bani de la elveţieni

După Cluj, un alt oraş din România cumpără autobuze electrice cu bani de la elveţieni

Un număr de 11 autobuzte electrice circulă, începând de săptămâna trecută, pe străzile din Cluj-Napoca. Primăria unui oraş din nord - estul ţării va urma modelul. 

Municipiul Suceava a lansat pe 29 mai o licitaţie pentru achiziţia de autobuze electrice. Valoarea estimată a contractului este de 4,74 milioane de lei iar termenul limită de depunere a ofertelor este de 5 iulie 2018, conform anunţului publicat în noul Sistem Electronic de Achiziţii Publice - SICAP. Obiectul achiziţiei îl constituie un număr de cinci autobuze de capacitate mică, cu propulsie integral electrică. Acestea vor avea o capacitate minimă pentru 15 pasageri, din care minim opt pe scaune, scrie ziaruldeiasi.ro. 

Finanţarea va fi asigurată în proporţie de 85% din Fonduri prin Programul de Cooperare Elvetiano – Român şi restul de 15% de la bugetul Primăriei Suceava.

Tot cu bani de la elveţieni au fost cumpărate şi primele autobuze electrice din România, care au fost puse în circulaţie săptămâna aceasta în Cluj - Napoca. Acestea au o capacitate de 78 de locuri şi o autonomie de 105 kilometri, sunt dotate cu wi-fi, cu camere video de supraveghere, aer condiţionat şi podea joasă pentru persoanele cu dizabilităţi.

Comenteaza