Fără sensuri giratorii suplimentare pe DN 1 în Floreşti. „Nu se pot face din lipsă de spaţiu"

Fără sensuri giratorii suplimentare pe DN 1 în Floreşti. „Nu se pot face din lipsă de spaţiu
Primarul Floreştiului spune că sistemul de semaforizare va fluidiza traficul chiar şi fără cele două sensuri giratorii. Semafoarele ar putea funcţiona în perioada imediat următoare.

ZIUA de CLUJ v-a informat în premieră luni că în această săptămână va intra în fază de avizare proiectul de semaforizare inteligentă din comuna Floreşti, menit să fluidizeze traficul pe artera naţională care leagă municipiul de cea mai mare comună din România.

Şulea a revenit cu un mesaj pe reţeaua de socializare Facebook, în care a vorbit despre necesitatea avizării acestui proiect şi a criticat din nou cele două instituţii care administrează Drumul Naţional (DN) nr. 1, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Cluj şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR).

Miercuri, la CNADNR intră la avizare proiectul privind semaforizarea. Sper ca unii să nu uite că în Floresti se circulă pe patru benzi de mai bine de 4 ani! După avizare în aproximativ 20 de zile putem da în funcţiune semaforizarea. Aceasta va interzice virajul la stânga de pe Avram Iancu. Nu se vor mai crea ambuteiajele de până acum. Avem nevoie de minim încă un sens giratoriu, în zona reprezentanţelor auto/Spitalul de Urgenţă. Administratorul drumului, singurul care poate efectua lucrări de orice fel pe DN, DRDP / CNADNR ne tot promite giraţiile.

Daca nu vor fi făcute, dăm în funcţiune semaforizarea, cu giraţia din Centru. Oricum, decât să stai în trafic 20 de minute, mai bine mai rulezi 400 de metri. Şi, evident, aşa se rezolva problema traversărilor, care vor fi semaforizate. Acest aspect e extrem de important. Din păcate acesta este respectul pe care DRDP/CNADNR îl poartă floreştenilor: în loc sa se ocupe de marcarea drumului, de înlocuirea semnelor de circulaţie, de reparaţiile la rigolele de pe margine care sunt ciuruite, unii visează drumuri Express...", a scris primarul Floreştiului, pe pagina sa de Facebook

Directorul DRDP Cluj: „Primarul vorbeşte din folclor. Semaforizarea va fi un eşec"

Contactat de ZIUA de CLUJ, directorul DRDP Cluj, Eugen Cecan, a replicat: „Primarul Floreştiului vorbeşte din folclor. În primul rând vreau să spun că proiectanţii nu şi-au făcut bine treaba, documentaţia de avizare a semaforizării nu a fost completă. În al doilea rând, trebuie să ştie lumea că cele două sensuri giratorii nu pot fi amenajate din lipsă de spaţiu.

În astfel de sensuri giratorii trebuie să poată întoarce un tir, raza unui sens giratoriu trebuie să fie de minim 7 metri, ori nu avem atâta spaţiu la dispoziţie. Ceea ce putem face în zona dealerilor auto este un punct de întoarcere. Despre capacele rigolelor care sunt stricate vreau să-i amintesc domnului primar că acestea au fost sparte anul trecut de către primărie".

Directorul DRDP Cluj afirmă că Primăria Floreşti va primi aviz favorabil pentru sistemul de semaforizare. „O să vedeţi că o să primească aprobare pentru amplasarea semafoarelor dar acestea n-o să fluidizeze traficul. O să fie un eşec, o să-l blocheze şi mai tare", a afirmat Cecan.

Comenteaza