Feleacu va avea un buget triplu de dezvoltare față de anul trecut

Feleacu va avea un buget triplu de dezvoltare față de anul trecut

Comuna de lângă Cluj-Napoca vrea să își facă rețea de gaz, sistem de supraveghere video, teren de minifotbal, dispensar, dar și un nou plan urbanistic general (PUG).   

Proiectul privind bugetul local al comunei Feleacu pe 2021 este afișat pentru dezbatere publică, iar persoanele care vor să transmită propuneri și observații o pot face până în 14 aprilie. "După această dată proiectul o să fie depus pentru dezbatere și aprobare de către consiliul local. Bugetul pentru 2021 este 23 de milioane de lei.

Secțiunea funcționare are un buget de 5,5 milioane. Bugetul de la secțiunea dezvoltare (investiții) este triplu față de cel de la funcționare, fiind de 17,5 milioane, compus în mare parte din accesări de fonduri (80% din această sumă este din fonduri europene și guvernamentale)", susține primarul Gabriel Costea. 

Investițiile propuse sunt colectarea și epurarea apei uzate menajere în Feleacu; înființarea rețelei de distribuție gaze naturale în Vâlcele; asfaltări de drumuri (din accesări de fonduri europene și demararea unu buget multianual pentru cele cu finanțare locală); reactualizarea PUG; studiu de fezabilitate pentru un dispensar, în vederea obținerii finanțării prin Compania Națională de Investiții sau prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Alte investiții sunt un sistem de supraveghere video, cu montarea a 16 camere în comună; studii de fezabilitate pentru teren minifotbal în Gheorghieni și construirea a două poduri în Vâlcele (în vederea obținerii finanțării); strategia de dezvoltare a comunei pentru perioada 2021-2024.

Sunt cuprinse sumele de bani pentru prelungirea unor avize la studiul de fezabilitate pentru lucrarea de canalizare din localitatea Gheorghieni (ulterior depunere documentație pentru obținere finanțare, cel mai probabil prin PNRR).

"La capitolul funcționare avem cuprinși bani pentru cota de cofinanțare pe care o avem stabilită pentru alimentarea cu apă a satelor Vâlcele, Gheorghieni și Sărădiș. Continuăm procesul de digitalizare în cadrul Primăriei Feleacu, pentru o parte din acesta având cuprinși bani la secțiunea funcționare. La capitolul digitalizare ne pregătim și pentru accesarea de fonduri prin PNRR", a precizat edilul. 

Comenteaza