Gadola îşi face bloc între case. Opoziţia vecinilor a fost ignorată de consilierii PNL

Gadola îşi face bloc între case. Opoziţia vecinilor a fost ignorată de consilierii PNL
Omul de afaceri Ştefan Gadola, fost patron al companiei Energobit, îşi construieşte un bloc cu şase niveluri la doi paşi de Iulius Mall. Consilierii locali clujeni i-au dat marţi aviz favorabil, ignorându-i pe vecinii nemulţumiţi.

ELM Imobilis SA, societate condusă de fiul cel mare al milionarului Ştefan Gadola, Raul, a primit binecuvântarea consilierilor locali pentru construirea unui bloc de şase etaje pe strada Între Lacuri nr. 12. Vecinii s-au arătat nemulţumiţi, dar nu i-au înduioşat pe reprezentanţii deliberativului local.

Proiectul a fost amânat la precedenta şedinţă a CL, din 15 aprilie, după ce locuitorii din zonă au arătat că s-au făcut 36 de sesizări, adrese şi obiecţiuni. „Solicităm nu numai respingerea acestui proiect, ci şi analizarea activităţii biroului şi comisiei de urbanism, foarte uşor influenţabilă de către anumite birouri de proiectare", a spus atunci Călin Todor, un cetăţean venit să conteste proiectul.

Oamenii se plâng că strada Între Lacuri este exclusiv de case şi admit că în spatele noii construcţii sunt blocuri, dar spun că există o diferenţă de nivel semnificativă. În plus, drumul este îngust, de numai 6 m, şi nu poate suporta o creştere a traficului, în condiţiile în care imobilul ar urma să aibă 89 de apartamente. Cei mai mulţi nu au spus că se opun în totalitate proiectului, dar vor o construcţie mai redusă ca înălţime. Aceleaşi opinii au fost reiterate în şedinţa de marţi.

Reprezentantul investitorului, Marius Abrudan, a replicat că de un an şi jumătate proiectul a suferit numeroase modificări, că s-a redus suprafaţa construită şi că s-a mărit retragerea, că se va lărgi strada pe lungimea proiectului imobiliar, că se vor construi trotuare, parcări publice şi o alveolă pentru o staţie a autobuzului 47. În plus, Abrudan a spus că nu e vorba de şase etaje în adevăratul sens, ci de trei, cu alte trei retrase.

De partea vecinilor s-a aflat consilierul local Csoma Botond, de la UDMR, dar şi Adrian Mureşan, de la ALDE, iar de cea a investitorului, Ovidiu Florian de la PNL, cunoscut pentru interesele sale în zona imobiliară. Lui i s-au adăugat arhitectul-şef Ligia Subţirică şi directorul executiv Corina Ciuban, care au spus la microfon că nu există motive pentru blocarea proiectului.

Deşi dezbaterea a părut că rămâne în coadă de peşte, preşedintele de şedinţă, Dan Tarcea, a supus proiectul la vot, iar acesta a trecut, pe voturile PNL. Au existat patru voturi „împotrivă" şi două abţineri.

Documentaţia pentru acest imobil a fost realizată de biroul de proiectare Dico&Ţigănaş. ELM Imobilis îi are în acţionariat pe doi dintre milionarii din Top 300 Capital ai Clujului, Ştefan Gadola şi Ioan Socea. Gadola pregăteşte o altă investiţie imobiliară de proporţii: intenţionează să construiască un bloc pe terenul de fotbal de la baza CUG, cumpărat acum doi ani de la omul de afaceri Arpad Paszkany.

Comenteaza