Ghinionul unora, norocul altora: cei care şi-au ridicat ajutoarele de la UE primesc pachete în plus

Ghinionul unora, norocul altora: cei care şi-au ridicat ajutoarele de la UE primesc pachete în plus
Persoanele care şi-au ridicat ajutoarele alimentare gratuite furnizate de Uniunea Europeană în cadrul programului POAD 2014 au parte de o veste bună: vor primi şi pachetele celor care nu s-au dus să şi le ia.

 

Redistribuirea va începe marţi, 4 martie, şi se va face pe baza actului de identitate, pentru pensionari şi şomeri fiind necesar şi cuponul de pe luna ianuarie/februarie, respectiv carnetul de şomaj în copie. De ajutoare beneficiază acum doar persoanele care s-au deplasat să îşi revendice drepturile în perioada de distribuţie.

Livrarea ajutoarelor s-a derulat pe parcursul unei luni şi jumătate, din 12 ianuarie până în 20 februarie, timp în care din totalul de 13.839 de beneficiari ai programului guvernamental abia 11.825, respectiv 85% şi-au ridicat pachetele cu alimente.

Prin urmare, din cele 31.544 de cutii depuse în depozitele primăriei au fost atribuite până în prezent 23.650, restul de 7.894 urmând să-şi găsească proprietarul din rândurile celor aproape 12.000 de persoane care au intrat în posesia drepturilor.

Pachetele pot fi ridicate de la cele două puncte de distribuţie, de pe Calea Baciului, respectiv de pe Bulevardul Muncii. Centrele sunt deschise de luni până miercuri, de la 8:30 la 15:00, joi, până la 16:00, iar vineri, până la 13:00.

Ajutoarele sunt formate din două cutii de alimente ce conţin fiecare 3 kg de făină albă, un pachet de 400 g de paste făinoase, 2 kg de zahăr, 2 litri de ulei, 3 kg de făină de porumb, 4 conserve din carne de porc de 300 de grame, trei conserve din carne de vită de 300 de grame şi o conservă de pateu de ficat de 200 de grame.

Comenteaza