Hibernarea de primăvară. Fântânile Clujului au rămas secate GALERIE FOTO

Hibernarea de primăvară. Fântânile Clujului au rămas secate GALERIE FOTO
Vi se pare că e cald afară? Pentru fântânile arteziene ale Clujului, hibernarea încă nu s-a terminat.

Fântânile arteziene ale Clujului nu au ieşit din hibernare. Îşi arată fără sfială ţevile nude şi alungă turiştii care sperau să plece cu o fotografie numai bună de pus pe Facebook. Pe Eroilor, bazinul e scorojit; în Mihai Vitezu, e plin de frunze uscate. Împreună, dau o imagine ştirbă oraşului.

"Temperaturile au fost prea scăzute şi exista pericolul de îngheţ noaptea", explică Iulia Perşa, de la serviciul mass-media al Primăriei.

Primăria şi-a propus să pornească fântânile până de Paşti.

În martie a existat şi o licitaţie pentru serviciile de reparaţie, întreţinere şi supraveghere a celor 15 fântâni arteziene şi 24 de cişmele din oraş. Licitaţia a fost câştigată, în 26 martie, de SC Servinstal Import Export SRL, cea care s-a ocupat de fântâni şi înainte.

Contractul a fost semnat pe doi ani şi este în valoare de 478.975 de lei, fără TVA, din care 201.569 pentru anul 2014.

"În 26 martie s-a demarat acţiunea de verificare a obiectivelor, iar în 27 s-au predat către societatea care a câştigat licitaţia, pentru a pregăti punerea lor în funcţiune", a explicat Iulia Perşa.

Minciuni, da, lucrări, ba

În cele două săptămâni care au trecut, firma nu avansat deloc. În plus, a turnat minciuni Primăriei. "La fântâna din Piaţa Avram Iancu este nevoie de revizia pompelor, vopsire, verificare ţevi, înlocuire de becuri etc. În perioada următoare se vor intensifica lucrările, care au fost demarate în 27 martie, astfel încât fântâna să poată fi testată la finalul săptămânii", scrie în comunicarea care a ajuns la serviciul mass-media. Numai că, surpriză, la fântână nu se lucrează deloc. Treceţi pe acolo, aşa cum am făcut şi noi, şi vă veţi convinge.

O situaţie specială este la fântâna din Piaţa Unirii. Acolo piatra cu care este pavată piaţa s-a spart şi urmează să fie înlocuită. De asemenea, în Piaţa Mihai Viteazu bazinul fântânii arteziene trebuie revopsit.

 

 

 

Comenteaza