Încă un capitol la care Clujul este LIDER NAȚIONAL. Boc: "E corectă strategia noastră"

Încă un capitol la care Clujul este LIDER NAȚIONAL. Boc:
Specialiștii de la Banca Mondială au identificat încă un clasament în care Clujul este în top.

Cluj-Napoca este lider național în ceea ce privește speranța de viață. Media este de 77,9 ani, relevă un studiu al Băncii Mondiale, prezentat la Cluj de Marius Cristea, de la biroul din București al instituției înființate de ONU.

"Clujul are cele mai bune șanse să fie orașul cu cea mai bună calitate a vieții din România. Din punctul de vedere al speranței de viață, se apropie de orașele din vestul continentului", a spus Marius Cristea.

Distanța nu este însă foarte mare în comparație cu alte municipii importante ale țării. Studiul arată că municipiul nostru este urmat de București și Brașov, cu 77,7 ani, Iași, cu 77,5 și Timișoara, cu 77,2 ani. La polul opus sunt Călărași, cu 74,5 ani, Satu Mare și Deva-Hunedoara, cu 74,7 ani. Baia Mare și Reșița, cu 75,1 ani. Raportul nu se referă la zona rurală a României. Raportul a luat în calcul date înregistrate în anul 2016.

"Statistica această confirmă corectitudinea strategiei noastre, de a pune accent pe calitatea vieții la Cluj. Obiectivul nostru este acela de a fi primul oraș din România în ceea ce privește calitatea și un oraș de referință pentru zona de centru și est a Europei. Acest lucru se face prin modernizarea și susținerea sectoarelor-cheie care oferă calitate vieții, precum educație, sănătate, cultură, infrastructură sau divertisment", a declarat Emil Boc, în exclusivitate pentru ZIUA de CLUJ.

Conform wikipedia, Japonia este liderul mondial în ceea ce privește media speranței de viață, cu 83,7 ani. Elveția și Singapore completează podiumul, cu medii de peste 83 de ani. Într-un clasament mondial, România este pe locul al 67-lea, cu o speranță de viață de 75 de ani.

 

Comenteaza