Încrengătură PDL-istă la firmele care vor salubriza Clujul

Încrengătură PDL-istă la firmele care vor salubriza Clujul
Străzile din Cluj-Napoca vor fi curățate și deszăpezite de un grup de firme ce aparțin unui om de afaceri neamț, prieten vechi cu deputatul PDL Cezar Preda. De altfel, acesta a fost mulți ani șef peste grupul de firme și chiar și recent a spus că a rămas șeful lor.

Soția lui Preda este din 2007 directorul general al unei firme din grup. În plus, până nu demult administratorul a două firme din grupul RER (Recuperare Ecologică și Reciclare) din Galați și Tulcea a fost finul lui Preda, Ion Dumitru, care mai nou a devenit consilier județean PDL în Galați.

Primarul încă PDL-ist Emil Boc a anunțat miercuri câștigătorii controversatei licitații de 30 de milioane de euro pentru salubrizare stradală și deszăpezire, reluată după decizia instanței. Primarul a înșirat câștigătorii: "pentru lotul I a fost desemnată câştigătoare asocierea SC RER Ecologic Service Oradea SA, SC RETIM Ecologic Service SA, SC RER Ecologic Service SRL și SC RER Ecologic Service Galați SA, iar pentru lotul II a fost adjudecat de asocierea SC RER Ecologic Service Buzău SA cu SC RER Ecologic Service București REBU SA".

Potrivit Registrului Comerțului și Monitorului Oficial, toate aceste firme au ca asociat majoritar compania RER Recuperarea Ecologică și Reciclare SRL cu sediul în București pe strada Sevastopol. Iar firma-mamă din Capitală are și ea o "mamă"asociat unic în Germania: RRR Recycling Romania GMBH cu sediul în Duisbug, reprezentată de cetățeanul german Alfred Remmert. Acesta a intrat pe piața din România cu ajutorul actualului deputat PDL de Buzău, Cezar Preda.

Într-un interviu de pe website-ul PDL Buzău, Cezar Preda spune că a rămas şeful celor de la RER. "Oricând am vreo problemă şi am nevoie să mă ajute, RER-ul a sărit imediat şi dacă eu voi intra în campanie tot RER-ul va munci alături de şeful lor, pentru că am rămas în continuare şeful lor", a spus Preda.

Citeşte mai multe pe clujust.ro.

Licitaţia pentru salubrizarea din Cluj-Napoca a fost câștigată iniţial de firma Supercom, însă a fost contestată. În urma contestaţiei, Curtea de Apel Cluj a dispus refacerea licitaţiei pe motiv că, potrivit contestației Consiliului Naţional de Soluționare a Contestațiilor, compania câștigătoare, dar și alte firme implicate, nu ar fi îndeplinit condiţiile presupuse în fişele de achiziţii privind cifra de afaceri, respectiv de 100 de milioane de euro pentru fiecare la care licitează. Contractul se întinde pe opt ani, iar valoarea sa este de aproximativ 30 de milioane de euro.

 

Comenteaza