Întârzieri, dar să ştim şi noi. Podul Traian NU va fi gata la termen

Întârzieri, dar să ştim şi noi. Podul Traian NU va fi gata la termen
Sursele ZIUA de CLUJ spun că lucrările la acest obiectiv extrem de important pentru Cluj nu se vor termina conform graficului.

„De 1 Iunie, copiii vor desena cu creta pe asfaltul de pe podul Traian", spunea Emil Boc, căutând să exprime într-un mod plastic faptul că podul reconstruit din centrul Clujului va fi terminat până la finalul lunii mai. Părinţi, nu vă grăbiţi să cumpăraţi cretă; se pare că asfaltul pe care ar trebui să deseneze copiii nu va fi nici pe departe aşternut conform graficului.

Surse ZIUA de CLUJ susţin că lucrările nu se vor încheia la timp. Informaţia nu a fost confirmată de primarul Emil Boc şi nici de conducerea societăţii Diferit, care execută lucrările.

Pentru că şefii de la Diferit nu au dorit să ofere relaţii, am trecut miercuri pe la şantier şi am stat de vorbă cu doi dintre muncitori. „O să fie gata anul acesta", şi-a dat cu părerea unul; „Cred că terminăm până la toamnă", a spus celălalt.

În acest moment, cele 11 grinzi aduse acum două săptămâni de la Breaza au fost aşezate peste Someş, dar mai este mult până când acestea vor forma cu adevărat un pod.

Municipalitatea a dat ordinul de începere a lucrărilor la podul Traian la 1 iulie anul trecut, încercând să profite cât mai mult de perioada vacanţei de vară. Până la urmă, şantierul a fost organizat abia începând cu 22 august 2016, la final de vacanţă. Termenul de execuţie anunţat de municipalitate a fost şase luni, perioadă la care se adaugă pauza de iarnă de 90 de zile. Astfel, totul trebuia să fie încheiat înainte de 30 mai.

Licitaţia pentru construirea podului a fost câştigată de societatea Diferit SRL, care a propus o ofertă financiară de 6,5 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată. Podul va avea patru benzi de circulație, fiecare de câte 3,5 m, două piste de biciclete, a câte 1,6 m, și două trotuare cu lăţimea variabilă, între 2,25 şi 3,5 m. Proiectul tehnic a fost realizat de societatea Expert Proiect 2002.

 

Comenteaza