Licitația pentru supervizarea lucrărilor la metrou, lăsată pe 2024: "Având în vedere solicitările și perioada sărbătorilor de iarnă, s-a mai acordat un termen"

Licitația pentru supervizarea lucrărilor la metrou, lăsată pe 2024: "Având în vedere solicitările și perioada sărbătorilor de iarnă, s-a mai acordat un termen"

Licitația pentru supervizarea lucrărilor pentru metroul din Cluj-Napoca a fost prelungită.

Noul termen pentru depunerea ofertelor pentru licitația de supervizare a lucrărilor la metrou este 12 ianuarie 2024, după ce Primăria Cluj-Napoca a aprobat o prelungire de încă o lună pentru această licitație. Primarul Emil Boc spune că este o procedură legală și că amânarea nu afectează, practic, parcursul lucrărilor la metrou.

"Este o procedură legală în baza derulării licitației. Comisia de licitație poate aproba, la solicitarea celor care participă, având în vedere complexitatea documentațiilor, prelungirea unor termene. Așa s-a considerat de către comisie, că având în vedere perioada sărbătorilor de iarnă care se apropie și solicitările celor în cauză, pentru a nu bloca licitația - pentru că se pot suspenda dacă se solicită la CNSC și mai mult timp pierdem. S-a găsit o soluție legală, de a se mai acorda un termen, astfel încât să fim siguri că răspundem și exigențelor legale și să avem, evident, participanți la această licitație. Să se înțeleagă, este vorba despre supervizarea lucrărilor, pentru că lucrările la metrou își continuă drumul firesc de parcurgere a etapelor procedurale, în vederea obținerii autorizației de construcție", a explicat Emil Boc, la Napoca Live.

În ceea ce privește exproprierile pentru construcția metroului, edilul Clujului spune că este vorba în general de terenuri.

"Este o Hotărâre de Guvern de aprobare a exproprierilor pentru metrou și va fi aprobată până la sfârșitul anului. Este o procedură firească, standard. (...) Vorbim de terenuri mai mult. Imobile - case sunt foarte puține", a precizat Boc.

Exproprierile pentru construirea primei linii a metroului de la Cluj Napoca ar urma să coste 283 milioane lei, potrivit unui Proiect de Hotărâre de Guvern pe care Ministerul Transporturilor îl va trimite Executivului spre aprobare.

 

 

Comenteaza