Locul platformei Tehnofrig va fi luat de un ansamblu imobiliar cu 11 blocuri

Locul platformei Tehnofrig va fi luat de un ansamblu imobiliar cu 11 blocuri

Un proiect imobiliar de amploare pe fosta platformă Tehnofrig se află în ultima etapă de consultare publică înainte de a fi supus spre aprobare în Consiliul Local Cluj-Napoca.

Este vorba despre restructurarea fostei platforme industriale, terenul fiind situat pe str. Fabricii de Chibrituri nr. 5-11, str. Maramureșului nr. 36, str. Maramureșului nr. 48, str. Jean Jaures FN. Pe cei 39.705 mp se dorește construirea unui ansamblu rezidențial, beneficiarii proiectului fiind investitorii de la Geainv.

Locul platformei Tehnofrig va fi luat de un ansamblu imobiliar cu 11 blocuri

Accesul auto și pietonal pe teren se realizează la nord de pe str. Maramureșului, iar la sud de pe str. Fabricii de Chibrituri. Prin proiectul realizat de Biroul Arhimar se propune construirea unui ansamblu cu funcțiune mixtă (comerț, locuire colectivă) cu înălțime cuprinsă între patru și nouă etaje. Este vorba despre 11 imobile de locuit și de șase spații comerciale, adică 660 de apartamente și 1.600 mp spații comerciale.

”Înălțimea maximă la aticul etajulul retras nu va depăși 29 m față de cota terenului amenajat, iar înălțimea maximă a etajului retras nu va depăși 32 m. Înălțimea etajului tehnic nu va depăși 35 m, calculată de la cota terenului amenajat, în cadrul imobilelor cu regim de înălțime S+P+Mez+7E+ER+ETh”, se arată în documentație.

În privința reorganizării circulației în zonă, se va realiza un drum de legătură între str. Maramureșului și str. Fabricii de Chibrituri și un nou pod auto peste pârâul Nadăș, iar la intersecția străzii Maramureșului, str. Nicolae Teclu și a drumului de legătură propus constructorul va amenaja un sens giratoriu.

În cadrul ansamblului imobiliar vor fi asigurate 700 de locuri de parcare, dintre care la subsol 593, iar în incintă, 107. Este propusă amenajarea a opt spații verzi situate pe parcela din UTR RiM, care vor însuma 11.050 mp.

Aceiași dezvoltatori imobiliari mai au un proiect important în zonă, în vecinătatea magazinului de bricolaj Dedeman. Proiectul ansamblului rezidențial este în dezbatere publică până în 15 mai.

Comenteaza