Lucrările la drumurile județene, verificate în teren de conducerea Consiliului Județean

Lucrările la drumurile județene, verificate în teren de conducerea Consiliului Județean

Președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Alin Tişe, împreună cu vicepreședintele Marius Mînzat, au verificat, la fața locului, modul de organizare a lucrărilor de îmbunătățire a infrastructurii drumurilor județene, precum și progresul fizic al acestora.

„Mesajul nostru către toate societățile constructoare e unul extrem de clar: drumurile județene reprezintă prioritatea zero, astfel încât nu vom permite niciun fel de întârziere sau de neconformitate. Condițiile meteo sunt excelente, banii există, nu rămâne decât ca societățile să se mobilizeze la maxim și să lucreze într-un ritm susținut. În ceea ce ne privește, vom inspecta toate șantierele de pe drumurile județene, astfel încât acest lucru să se și întâmple efectiv”, a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Prima dintre șoselele inspectate, în cadrul unui program mult mai amplu ce va continua, a fost drumul județean 109 C Fizeșu Gherlii – Sântioana – Țaga. În prezent, CJ derulează pe acest drum, prin intermediul societății sale de profil, Drumuri și Poduri Județene (DPJ) Cluj, lucrări ce vizează mai multe sectoare în lungime de 38 km. 

Lucrările constau în burdușiri, plombări cu emulsie bituminoasă prin stropiri succesive, plombări cu beton asfaltic, aducerea la profil și completarea acostamentelor, desfundarea și curățarea podețelor, șanțurilor și rigolelor. Urmează a fi asfaltat un sector de 5 km. Termenul de finalizare este finalul lunii mai, potrivit directorului DPJ Cluj, Călin Platon, și a președintelui consiliului de administrație, Ioan Curta.

„Suntem extrem de preocupați ca repararea acestui drum, vital atât pentru locuitorii din zonă, cât și pentru impulsionarea dezvoltării economico-sociale a unei părți importante a județului, să se finalizeze în cele mai bune condiții. În egală măsură însă ne vom asigura că banii vor fi judicios cheltuiți și că toate lucrările la drumurile județene vor fi executate conform celor mai exigente normative”, a precizat vicepreședintele CJ Cluj, Marius Mînzat.

Președintele și vicepreședintele CJ au vizitat stația de producere a asfaltului pe care DPJ o deține la Bonțida, o investiție semnificativă și utilă prin intermediul căreia societatea a reușit, doar în cursul anului 2017, o producție importantă de 61.972 de tone de mixtură asfaltică și de 3.109 mc beton de ciment.

Comenteaza