Lucrările pentru extinderea Tetarom I, demarate oficial astăzi GALERIE FOTO

Lucrările pentru extinderea Tetarom I, demarate oficial astăzi GALERIE FOTO
Astăzi s-a pus piatra de temelie pentru extinderea parcului industrial Tetarom I, inaugurare care a fost marcată de către oficialităţile Consiliului Judeţean Cluj, alături de conducerea Tetarom şi ACI. Parcul Tetarom I se va extinde cu peste 16 hectare şi va cuprinde 4 clădiri noi.

În cursul zilei de astăzi au fost demarate oficial lucrările de extindere şi modernizare a Parcului Industrial Tetarom I, ceremonia de inaugurare având loc în cursul zilei de astăzi. Vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Vakar Istvan şi Ioan Oleleu, alături de directorul general Tetarom, Viorel Gavrea şi de directorul ACI Cluj, Ioan Aşchilean, au fost cei care au marcat evenimentul.

Oficialităţile au amplasat un stâlp metalic, în interiorul căruia au fost introduse monede şi ziare de astăzi în scopul marcării pentru posteritate a evenimentului de începere al lucrărilor care presupun extinderea cu peste 16 hectare a parcului Tetarom I. Stâlpul a fost mai apoi îngropat pe jumatăte în beton, urmând a rămâne un reper, un simbol în istoria parcului industrial.

Obiectivul general al proiectului îl constituie creşterea calităţii vieţii şi crearea de noi locuri de muncă prin dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor în zona metropolitană Cluj-Napoca.

"Ne bucurăm că am reuşit să ajungem la acest moment şi speram ca undeva în vara anului viitor vom veni la inaugurarea acestor clădiri. Este nevoie foarte mare de locuri de muncă, de incubatoare de afaceri, este nevoie de a atrage în continuare investiţii", a declarat Vakar Istvan, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Cluj.

Autorităţile clujene sprijină dezvoltarea locală şi speră ca extinderea acestui parc industrial să aducă investitori din România în zonă, pentru a promova economia ţării.

"Eu sper ca aici să fie cât de mulţi investitori români, cât de mulţi investitori locali, fiindcă dacă până acum trendul era acela de a face investiţii firmele străine, poate ar trebui să ne orientăm un pic mai mult spre cei care sunt ai noştri, care lucrează aici, al căror profit realizat rămâne tot aici în ţară. Sper să putem ca politică generală să mergem pe această idee; bineînţeles, toate aceste investiţii au o formă de licitaţie publică, nu putem să oprim pe nimeni", precizează Vakar Istvan.

Valoarea totală a proiectului se ridică la suma de 69.136.932 lei, din care 41%, finanţare nerambursabilă asigurată prin Fondul European de Dezvoltare Regional, 9% finanţare nerambursabilă din bugetul naţional, şi restul de 50% cofinanţare eligibilă a Cosiliului Judeţean Cluj. Lucrările de modernizare şi extindere cu 16,8 hectare a Parcului Industrial TETAROM I vor fi realizate de Asocierea formată din S.C ACI SA Cluj, S.C Nord Conforest SA şi S.C Electromontaj SA.

În acest moment, Parcul Industrial TETAROM I se întinde pe o suprafaţă de 320.000 mp, cu un grad de ocupare de 100%, aici fiind create peste 2000 de noi locuri de muncă. În incinta Parcului Industrial există o hală multifuncţională care cuprinde 1700 mp spaţii de birouri şi 3.200 mp de spaţii de producţie, un incubator de afaceri cu peste 1100 mp spaţii de birouri şi un Centru de afaceri.

 

Comenteaza