Maşinile pleacă DEFINITIV din faţa clubului Diesel. Vin pietonii

Maşinile pleacă DEFINITIV din faţa clubului Diesel. Vin pietonii
Latura vestică a Pieţei Unirii se închide de săptămâna viitoare. Miercuri începe organizarea şantierului.

Mai aveţi câteva zile să vă plimbaţi cu maşina prin faţa clubului Diesel, eventual să faceţi fotografii cu drumul şi parcările încă existente. Latura vestică a Pieţei Unirii se va închide definitiv de luni. Miercuri, constructorul va trece la organizarea de şantier. Potrivit proiectului, elaborat încă din 2006 de Planwerk, de la trotuarul existent şi până la nivelul pieţei se vor amenaja terase.

„De luni încep lucrările în Piaţa Unirii, iar în perioada următoare vor fi demarate licitaţiile pentru terasele ce vor fi amplasate în zona respectivă. Noi ne-am propus ca până la Zilele Clujului, adică până la finalul lunii mai, lucrările să fie finalizate", a spus Emil Boc, marţi dimineaţa, la Realitatea FM.

Executantul lucrării este SC ARL SRL, firma care anul trecut a modernizat laturile sudică şi estică a pieţei din centrul Clujului.

"Piaţa va fi închisă pe latura vestică, unde va fi eliberat trotuarul prin mutarea teraselor cu câţiva metri. Acestea vor fi amplasate pe gradene, unde sunt parcările astăzi. Va exista o zonă cu stâlpişori pe care vor putea intra maşinile de aprovizionare, într-un interval orar prestabilit. (... ) Va fi vegetaţie peste tot, mai multă decât până acum. Ieşirea din parcarea din Piaţa Unirii nu se va mai putea face spre latura de vest; maşinile vor ieşi direct pe latura nordică, în partea Consulatului Maghiar", explica anul trecut Tudor Pănescu, unul dintre arhitecţii de la Planwerk.

Pietonalizarea Pieţei Unirii a fost promisă de Primărie pentru 2015, apoi pentru finalul lunii august 2016, dar de fiecare dată a fost amânată. Municipalitatea are un proiect pregătit şi speră ca o parte din costuri să le suporte Uniunea Europeană, deoarece pietonalizarea din zona centrală este inclusă printre prevederile recomandate de Planul de Mobilitate Urbană Durabilă.

DECLARAŢIE
"Va fi o zonă modernă, cu terase, spaţii de agrement, spaţiu verde, piatră de granit, iluminat ultramodern; staţiile de taxi rămân în centru, dar pe cealaltă latură"
Emil Boc, primarul Clujului

 

Comenteaza