Nouă locaţie pentru eliberarea cazierului

Nouă locaţie pentru eliberarea cazierului
Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj anunţă punerea în funcţiune a unui nou punct de eliberare a certificatelor de cazier judiciar.

Astfel, începând de luni, 2 martie, actele pot fi ridicate şi la Poliţia municipiului Gherla. Pentru  început certificatele vor fi eliberate abia în două zile din săptămână, marţea şi joia, între orele 9:00 şi 12:00.

Pentru a obţine un certificat de cazier judiciar din România, persoanele fizice poate depune personal cererea-tip, cu datele complete de stare civilă şi motivată, la ghişeul subunităţii de poliţie. Solicitarea va fi însoţită de actul de identitate, timbru fiscal în valoare de 2 lei, care se va achita la CEC şi chitanţa prin care se face dovada achitării taxei de prestare serviciu, în cuantum de 10 lei, care se va achita la Trezonerie.

Cazierul se poate solicita şi prin împuterniciţii acestora, numai pe baza unei procuri autentificate de către un notar public. Conţinutul procurii trebuie formulat în termeni clari, din care să rezulte persoana care a fost mandatată, scopul şi durata mandatului. Persoanelor care figurează fără menţiuni în Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român (ROCRIS), certificatul de cazier judiciar li se eliberează pe loc.

Pentru persoanele care sunt cunoscute cu antecedente penale, termenul de eliberare a certificatului de cazier judiciar este de trei zile de la data solicitării.

Pentru a obţine un certificat de cazier pentru persoană juridică, reprezentantul legal al acesteia va anexa la depunerea cererii dovada că deponentul este reprezentantul legal al persoanei juridice solicitante, o copie de pe actul de identitate al reprezentantului legal, o copie a certificatului constatator, chitanţa de achitare a taxei în cuantum de 10 lei şi timbrul fiscal în valoare de 2 lei. Certificatul de cazier judiciar se eliberează persoanelor juridice în cel mult trei zile de la data solicitării.

Eliberarea certificatelor de cazier judiciar se va face în continuare şi de către subunităţile de poliţie din Cluj-Napoca, Dej, Turda şi Huedin

 

 

 

Comenteaza