Nu se mai emit carduri Cluj Bike

Nu se mai emit carduri Cluj Bike
| Foto: Cluj Bike

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat, în cadrul matinalului Realitatea FM Cluj, că nu se mai emit carduri pentru biciclete din sistemul de bike-sharing Cluj Bike.

Până în prezent au fost emise 15.000 de astfel de carduri pentru 500 de biciclete. “Nu se mai eliberează carduri pentru biciclete. A fost o apreciere dată din partea specialiștilor pentru a putea fi un număr suficient, dar în același timp să poată funcționa Bike Sharing-ul, să se găsească biciclete.

La 500 de biciclete, 15.000 de carduri s-au apreciat că sunt deocamdată suficiente emise. Dacă se emit mai multe există riscul să nu găsești biciclete. Stăm să facem o evaluare, dacă specialiștii ne vor spune că mai pot fi emise după ce se pun în computer și se analizează datele de utilizare, mai emitem", a explicat edilul. 

Primarul Clujului a punctat că administraţia locală pregăteşte etapa a doua a proiectului de bike-sharing: achiziţionarea de noi biciclete şi realizarea de noi staţii în oraş. Cluj Bike a fost inaugurat în 2015, iar valoarea totala a proiectului "Reţea de staţii self-service de închiriere biciclete" a fost de 14,4 milioane de lei, din care 98% reprezintă valoarea nerambursabilă.

Proiectul pe fonduri europene a presupus realizarea a 50 de staţii de închiriere, dintre care 42 de staţii în municipiul Cluj Napoca, 4 staţii în comuna Floreşti şi 3 staţii în comuna Apahida. Conform regulamentului, o bicicletă poate fi închiriată gratuit timp de o oră.

După scurgerea acestui interval, păstrarea vehiculului nu mai este gratuită: utilizatorii plătesc o taxă între 2 şi 80 de lei, în funcţie de timpul de utilizare. Bicicleta este înseriată şi are doi senzori care sunt cuplaţi la staţiile de stocare care transmit că ea a fost returnată.

Intervalul orar de închiriere pentru o zi este 06:00-24:00, valabil de luni până duminică. Pentru avarierea bicicletelor sau a staţiilor de stocare se percep amenzi între 100 şi 500 de lei. Pentru pierderea sau furtul bicicletei utilizatorul scoate din buzunar 650 de lei.

 

Comenteaza