Ofensivă pentru blocuri. Problemele de trafic întârzie un proiect imobiliar din Zorilor

Ofensivă pentru blocuri. Problemele de trafic întârzie un proiect imobiliar din Zorilor
Plângere prealabilă pentru un proiect imobiliar blocat de trafic.

Agromec Unu SA, firma din sfera de influență a unui important om de afaceri clujean, Dorin George Bob (foto), afirmat atât pe piața conservelor, cât și pe cea imobiliară, face plângere prealabilă împotriva Primăriei. Asta după ce municipalitatea întârzie să elibereze planul urbanistic zonal (PUZ) pentru latura sudică a străzii Observator, din Zorilor. Agromec Unu intenționează să deruleze acolo un proiect imobiliar. Plângerea întocmită de avocatul Ioana Crina Ciocian va fi dezbătută vineri, în ședința Consiliului Local. Potrivit reprezentanților Primăriei, motivul pentru care PUZ-ul nu a fost eliberat este lipsa unui aviz de la Serviciul Siguranța Circulației. Altfel spus, specialiștii municipalității consideră că deocamdată strada Observator nu mai suportă o încărcare suplimentară de vehicule.

Situația proiectelor imobiliare blocate din cauza traficului a fost discutată intens luna trecută. "Ținem pe loc proiecte de aproape 300 de milioane de euro", spunea primarul Emil Boc. Acesta a fost completat de viceprimarul Dan Tarcea: "Există zone unde studiile de trafic ne arată că străzile nu mai fac față. Una dintre acestea este cartierul Bună Ziua, unde nu mai aprobăm proiecte imobiliare mari. O alta este Borhanci, unde de asemenea este foarte plin. Am decis să le cerem tuturor dezvoltatorilor care au mai mult de 24 de locuri de parcare studii de trafic. Acolo unde se dovedește că încărcarea este prea mare, nu eliberăm autorizații de construire". Principalele zone menționate erau Bună Ziua și Borhanci, dar iată că și strada Observatorului este marcată cu roșu.

În informarea pe care consilierii locali o vor avea vineri pe masă se află explicațiile aparatului din Primărie, care cere respingerea plângerii prealabile. Numai că, dacă acest lucru se va întâmpla, se anunță un proces. Plângerea prealabilă este o procedură preliminară acționării în instanță, iar în aceasta se specifică limpede că acesta este următorul pas pe care îl va face Agromec Unu SA.

Agromec Unu SA este societate care are ca principal obiectiv dezvoltarea imobiliară și, potrivit termene.ro, a avut mereu un singur angajat. Aceasta a rămas cu terenul fostei stațiuni pentru mecanizarea agriculturii, dinainte de Revoluție. Este vorba despre terenul de la sud de Liceul Pedagogic, unde Studium Green, o altă firmă a lui Bob, ridică un alt ansamblu imobiliar.

Agromec Unu a obținut autorizația de construire pentru magazinul Lidl de pe strada Alexandru Vaida-Voevod 59, care era condiționată de realizarea unui sens giratoriu la capătul liniei 3. Din cauză că sensul nu a mai fost realizat (se lucrează la el în prezent), magazinul Lidl stă închis de șapte luni.

 

Comenteaza