"Pietonale" doar cu numele: semipietonalele Clujului, sufocate de maşini FOTO

"Pietonale" doar cu numele: seara şi în weekend, străzile transformate în semipietonale, unde este permisă circulaţia maşinilor cu condiţia ca şoferii să nu le parcheze, sunt sufocate de automobile parcate.

Se întâmplă pe străzile pietonale din vecinătatea Pieţei Muzeului, unde sâmbătă seara maşinile erau parcate pe ambele laturi ale străzii. Străzile Constantin Daicoviciu, Georges Clemenceau, Virgil Fulicea şi Franklin Roosevelt au fost transformate în pietonale doar în acestă vară, după lucrări care au început la sfârşitul lunii mai, totuşi aceasta nu i-a împiedicat pe şoferi să ocupe mare parte din aceste străzi.

Aceeaşi situaţie şi pe pietonala Ioan Bob, din vecinătatea străzii Memorandumului. Aici, astăzi mulţi dintre enoriaşii prezenţi la slujba de la biserica Ioan Bob şi-au parcat maşinile în imediata vecinătate a lăcaşului de cult.

Amintim, Primăria Cluj-Napoca a anunţat că va permite tranzitul străzilor transformate în pietonale, din centrul Clujului, în schimb a montat panouri prin care şoferii sunt avertizaţi că dacă îşi parchează maşinile pe aceste străzi sunt pasibili de amendă, iar roţile automobilelor vor fi blocate.

Comenteaza