Șantierele din centrul Clujului, în faza de recepție. Boc: "Fiecare piatră crăpată, dală ciobită sau copac care nu face frunze se schimbă"

Șantierele din centrul Clujului, în faza de recepție. Boc: "Fiecare piatră crăpată, dală ciobită sau copac care nu face frunze se schimbă"

Primarul Emil Boc a anunțat că șantierele din zona Kogălniceanu, Universității și străzile adiacente intră în faza de recepție și a dat sigurări că toate eventualele neconformități vor fi remediate.

Emil Boc a fost întrebat, în cadrul intervenției de săptămâna aceasta de la Ziua Live, despre calitatea lucrărilor de pe șantierele din zona istorică a Clujului, dacă consideră că ar mai fi ceva de “cosmetizat“. 

“Toată lucrarea asta de pe Universității, Kogălniceanu, Iuliu Maniu și străzile adiacente intră la faza de recepție. Asta înseamnă că fiecare piatră care este crăpată, fiecare dală ciobită, fiecare copac care nu înfrunzește se schimbă pe cheltuiala constructorului. Evident, noi nu am am ținut aceste spații închise, cum nu am închis nici parcurile din Zorilor sau Feroviarilor, chiar dacă recepția nu a fost făcută, pentru că nu reprezentau un pericol public. Așa că, nefiind recepționate lucrările noi ne-am asumat că unele lucruri nu sunt încă cum trebuie sau că s-au deteriorat pe parcurs și oamenii trebuie să înțeleagă că aceste lucrări sunt finale când s-a încheiat procesul verbal de recepție, care se poate încheia la multe luni după ce are loc primul acces public în spațiul respectiv”, a declarat Emil Boc, cândîntrebat la Ziua Live despre calitatea lucrărilor de pe străzile din zona Universității.

Primarul a ținut să le explice celor care au arătat cu degetul spre imperfecțiunile din șantier că lucrările încă nu sunt recepționate.

“Repet, noi nu am ales soluția de a ține închis ermetic acel spațiu și ne-am asumat riscul unor critici, dar acestea sunt nefondate pentru că recepția nu este făcută. Doar după ce lucrarea este finalizată/recepționată poți spune de lucrare că nu este de calitate din perspectiva asta sau cealaltă. Știți că au fost foarte mulți care mergeau să filmeze nu-știu-ce dală…  Înțelegeți, fraților, că încă nu e făcută recepția! Dacă eram riguroși nu dădeam voie să se intre pe șantier până nu se încheie recepția, dar asta însemna să ținem închis publicului luni de zile. Noi am ales calea inversă și cred că bine am făcut”, a conchis Boc.

Lucrările de amenajare din centru au cuprins strada Universității, Mihail Kogălniceanu și străzile adiacente - Emmanuel de Martonne, axa nord-sud alcătuită din străzile János Bolyai – Hermann Oberth – Kovács Dezsö, Gaál Gábor și zona Baba Novac. Obiectivul general al proiectului a fost creșterea calității spațiului public, o componentă cheie pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea durabilă.

Valoarea totală a proiectului finanțat prin fonduri europene „Lucrări de amenajare urbană strada Mihail Kogălniceanu, strada Universităţii şi străzile adiacente” este de 48.721.315,94 lei, adică aproximativ 10 milioane de euro.

Proiectul de modernizare a început în ianuarie 2022 și avea termen limită luna iunie 2023, însă acesta a fost prelungit până la finalul lunii martie 2024.

 

Comenteaza