Podul Porțelanului, gata până la final de an. Boc: "Îl vom testa cu camioanele"

Podul Porțelanului, gata până la final de an. Boc: "Îl vom testa cu camioanele"

Primarul Emil Boc a declarat că Podul Porțelanului va fi finalizat până la finele anului 2022.

"Vă asigur că foarte curând vom circula pe Podul Porțelanului, va fi gata. Anul acesta, așa cum am promis, se va circula. Îl vom testa așa cum se testează un pod, cu proiectantul și constructorul sub pod și cu camioanele pe pod, să vedem dacă rezistă, dacă nu mai găsim vreun drob de sare, să fie constructorul cel care să aibă primul probleme dacă este cazul", a spus edilul Clujului, la un post de radio local. 

Caracteristicile tehnice ale podului:

lungime de 62 m
circulația va fi asigurată pe două benzi cu lățimea carosabilului de 7 m
trotuare de 1,2 m lățime vor fi amenajate pe ambele laturi
pistă pentru biciclete
sistem nou de iluminat public și arhitectural.
Executantul lucrărilor este Asocierea Freyrom SA - Procons Group. Valoarea proiectului este de 10.989.213,50 lei (fără TVA).

De asemenea, se amenajează intersecția străzilor Nădășel - Alexandru Sahia pe malul stâng, iar pe malul drept se realizează racordarea cu str. Porțelanului, conform soluției avizate. Proiectul podului presupune și reconfigurarea circulației în zonă. Durata de viață a podului este de 100 de ani.

Amintim că, lucrările de proiectare pentru Podul Porțelanului au fost contractate prin licitație de la societatea VCE Vienna Consulting Engineering cu peste 64.000 de lei. Lucrarea de execuție fusese contractată de Diferit pentru peste 5,7 milioane de lei fără TVA, dar șantierul a fost sistat în 2019 din pricina unui zăcământ de sare, descoperit odată cu lucrările. În referatul municipalității se arată că există sare pe ambele maluri și că prejudiciul va fi recuperat (n.red. după ce va fi culculat), firma VCE Vienna Consulting Engineers urmând să fie acționată în instanță. Noul studiu de fezabilitate a fost întocmit, pentru 80.000 lei, de Costin și Vlad Biroul de Proiectare, iar de execuție s-a ocupa  Asocierea Freyrom SA - Procons Group.

 

Comenteaza