Poliţia Locală îşi face "comando" şi va ploua cu amenzi. "Vrem să instaurăm disciplina"

Poliţia Locală îşi face
Poliţia Locală va avea o echipă specială care va sancţiona şoferii care nu îşi plătesc parcarea în centrul Clujului.

Consiliul Local a aprobat luni noul regulament de administrare a parcărilor publice, în care se prevede că pentru zona I, care conţine 1.056 de locuri de pe străzile din aria ultracentrală, de la 1 ianuarie 2017 se dublează preţurile, nu se eliberează tichete pentru mai mult de trei ore şi se elimină abonamentele transmisibile. La această măsură se adaugă una de organizare internă a Primăriei: Poliţia Locală ar urma să sancţioneze foarte ferm şoferii care nu au plătit parcarea sau au achitat-o, dar au depăşit durata de staţionare.

„De şase ani parchez pe strada Emil Isac ilegal şi nu am primit nicio amendă", s-a autodenunţat un tânăr care a participat joia trecută la dezbaterea de la Primărie pe tema politicii de parcare. Acest lucru nu va mai fi posibil, asigură şeful Poliţiei Locale, Marcel Bonţidean.

„Va fi o echipă de cinci oameni, care se va ocupa doar de chestiunea de neplată a parcărilor. Le vom adapta programul în funcţie de sezon, de situaţii. Vor avea nişte aparate cu ajutorul cărora vor putea vedea dacă şoferul şi-a plătit parcarea", a spus Bonţidean.

Şeful Poliţiei Locale a subliniat că cei cinci din "trupa de comando" nu vor fi singurii responsabili de felul în care se parchează în centrul Clujului. Alţi colegi ai lor vor sancţiona şoferii care parchează ilegal sau pe locuri pentru persoane cu dizabilităţi, pe pistele de biciclete sau la distanţă prea mare de bordură. „De asta se vor ocupa cei de la departamentul de trafic rutier. Sper să intre în vigoare şi o lege care să permită ridicarea maşinilor. Anul viitor vreau să mai angajăm 30 de poliţişti, ca să ajungem la 60; acest lucru mi s-a aprobat deja de către primar. Vrem să instaurăm disciplina în ceea ce priveşte parcările", a subliniat Marcel Bonţidean.

Chiar în această perioadă, Poliţia Locală a scos la concurs 52 de posturi de poliţişti locali, dar numai o parte ar fi urmat să se alăture departamentelor de control al traficului. S-au înscris circa 130 de persoane, s-au prezentat la concurs aproximativ 110, dar până la urmă vor fi angajaţi 17. Pe 35 de locuri nu au existat candidaţi sau aceştia nu au putut trece probele, care au fost sportive şi teoretice. „Avem 220 de poliţişti locali acum, iar în anul 2017 sper să ajungem la 300", a dezvăluit Bonţidean, pentru ZIUA de CLUJ.

 

Comenteaza