O şoferiţă clujeană a mers ca tramvaiul. 50 de metri pe şine

O şoferiţă clujeană a mers ca tramvaiul. 50 de metri pe şine
O conducătoare auto cu maşină de Cluj a blocat circulaţia pe un sens a tramvaiului, fiind nevoie de un echipaj de intervenţie pentru a scoate de acolo vehiculul înţepenit.

Liniile de tramvai de pe Bd. Cantemir, din municipiul Oradea, au fost capcane pentru o maşină condusă de o şoferiţă neglijentă din Cluj. Autoturismul Seat, prins între linii, a blocat jumătate de oră traficul pe şine, până când o echipă a regiei Oradea Transport Local (OTL) a reuşit să îl tracteze cu un tramvai, conform site-ului E-bihoreanul.ro.
 
Incidentul s-a petrecut la intersecţia arterelor Cantemir - Costaforu, unde şoferiţa a virat neglijent la dreapta, spre cartierul Nufărul, dar nu a nimerit carosabilul, ci a încălecat liniile de tramvai, încurcată şi de vremea ploioasă. Ea nu şi-a dat seama decât foarte târziu că nu se mai află pe şosea, rulând peste 50 m, până când maşina a rămas blocată. 
 
„Ce să fac? Nu am văzut bine! Am fost orbită de lumini”, i-a explicat aceasta unui pasager din  maşină, care îi reproşa iritat că nu a simţit că s-a terminat asfaltul. La faţa locului a ajuns de urgenţă un echipaj al Poliţiei Locale Oradea, care i-a luat datele şi, în paralel, a căutat soluţii pentru a degaja traficul.

Dinspre Nufărul, trei garnituri de tramvai au oprit una în spatele celeilalte, iar dinspre Oradea Plaza, alte două, unii pasageri luând-o pe jos când au văzut care este cauza blocajului.  Un echipaj de intervenţie al OTL a sosit şi cu ajutorul unui cablu şi a unei garnituri de tramvai a rezolvat problema.

Primul tramvai oprit pe direcţia Centrul Civic - Cantemir s-a apropiat de Seat şi, după ce mașina a fost ancorată, cu un poliţist la volan, a tractat-o până pe carosabil. Motorul autorismului funcţiona, dar una din roţi avea pană. „Nu puteam lăsa traficul blocat. De-asta suntem Poliţia Locală, să ajutăm pe oricine!”, a răspuns unul dintre agenţi.

Comenteaza