Polivalenta de 14,7 milioane de euro, pe mâna Con-A

Polivalenta de 14,7 milioane de euro, pe mâna Con-A
Primăria Cluj-Napoca a adjudecat în favoarea firmei din Sibiu proiectarea şi construirea sălii cu 7.000 de locuri şi două niveluri de parcări subterane.

Sala polivalentă va fi construită de către societatea CON-A, care a avut cea mai mică ofertă financiară la licitaţia organizată de administraţia locală clujeană. Comisia de licitaţie a anunţat ieri că societatea Con-A Sibiu este câştigătoarea contractului pentru amenajarea sălii de sport de lângă viitorul stadion. Sibienii s-au angajat să termine proiectul în trei ani, în schimbul sumei de 50,9 milioane de lei, la care se adaugă taxa pe valoarea adăugată (TVA). Contractul va fi semnat după depăşirea perioadei de contestaţii.

Primăria Cluj-Napoca a deschis la jumătatea lunii noiembrie ofertele depuse în cadrul licitaţiei pentru construcţia sălii polivalente cu parking de lângă stadionul Cluj Arena. Firmele ofertante au fost Con-A, Dafora şi ACI. Cel mai mic preţ, jumătate din suma estimată iniţial, l-a propus societatea Con-A, oferta financiară a acesteia fiind de 50.926.063 de lei fără TVA (circa 14,7 milioane de euro cu TVA inclusă). Dafora a propus un preţ de 88.273.678 lei fără TVA (aproximativ 25,5 milioane de euro), iar ACI a solicitat 91.874.820 lei fără TVA (circa 26,5 milioane de euro). Toate cele trei firme s-au angajat să finalizeze lucrarea în 36 de luni de la semnarea contractului.

“Comisia de licitaţie a decis ieri să atribuie contractul către societatea Con-A. Contractul va fi semnat după ce va trece perioada legală pentru depunerea contestaţiilor, în luna decembrie”, au explicat reprezentanţii municipalităţii.

Sala polivalentă urmează să fie amenajată pe un teren al primăriei de lângă noul Cluj Arena, în zona străzii Uzinei Electrice. Iniţial, investiţia a fost evaluată de Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN) la peste 268 de milioane de lei (circa 62 de milioane de euro). Valoarea licitată de primărie a fost de peste 100 de milioane de lei. Conform studiului realizat de UTCN şi de partenerii săi, sala polivalentă va avea 7.109 locuri, dintre care 300 retractabile, un restaurant cu 200 de locuri, un bar panoramic cu 100 de locuri, patru săli de conferinţe a câte 100 de locuri, spaţiu închiriabil pentru un centru de fitness şi un parking subteran.

Parcarea pe două niveluri va deservi şi viitoarea arenă sportivă de peste 30.000 de locuri a Consiliului Judeţean, motiv pentru care primăria intenţionează să demareze proiectul cu amenajarea parkingului. Potrivit documentaţiei, în afara nivelurilor cu parcări, sala va avea parter şi trei etaje. Terenul de sport din interior va putea găzdui competiţii sportive variate - karate, judo, hochei pe gheaţă, patinaj artistic, handbal, gimnastică, scrimă, box, baschet, badminton, arc, aikido şi five-a-side football (fotbal în cinci). Spaţiile din interior vor respecta standardele internaţionale. Astfel, vestiarele vor avea o capacitate de 40 de sportivi sau 30 de antrenori, 100 de oficiali, dar vor exista şi vestiare pentru 26 de sportivi sau 26 de antrenori, 100 de oficiali, care, după ce vor îmbrăca echipamentele corespunzătoare, vor putea să înceapă activitatea de încălzire pe o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi. Va exista o zonă pentru testare antidoping, cabinete medicale şi spaţii de masaj pentru sportivi. Pentru premierea sportivilor va fi amenajată o sală de gală, cu o capacitate de 200 de persoane. Sala polivalentă va mai putea găzdui, potrivit studiului de fezabilitate, congrese profesionale pentru 5.000 de invitaţi, competiţii internaţionale de dans şi dans sportiv. Potrivit studiului de fezabilitate, pereţii clădirii vor avea suprafeţe mari vitrate, iar în afara polivalentei vor fi amenajate spaţii verzi şi ochiuri de apă şi vor fi amplasate pavaje de granit.


Comenteaza