Prefectul Clujului a atacat hotărârea judeţului privind aeroportul. Tişe contraatacă prin revocarea lui Ciceo

Prefectul Clujului a atacat hotărârea judeţului privind aeroportul. Tişe contraatacă prin revocarea lui Ciceo
Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a informat că prefectul a atacat în contencios administrativ hotărârea luată de forul judeţean în 22 septembrie prin care se stabilea un nou consiliu de administraţie la aeroport şi demararea procedurii de concurs pentru postul de director.

Atacarea în instanţă de către prefectul Clujului a respectivei hotărâri, dar şi a celei date ulterior în data de 9 octombrie, tot legată de aeroport,  înseamnă practic suspendarea aplicării acestora până la o decizie definitivă a instanţei în acest caz şi revenirea la situaţia anterioară.

Adică rămân în funcţie vechiul consiliu de administraţie şi vechea conducere executivă, în frunte cu David Ciceo, directorul general al aeroportului. Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, a criticat în termeni duri demersul prefectului şi a anunţat că forul judeţean ar putea lua o nouă hotărâre legată de aeroport.

"Este o altă mizerie pesedistă. Prefectul a atacat o hotărâre care nici măcar nu era în vigoare, este inadmisibil să ataci o hotărâre care nu este în vigoare, ea intra doar în 17 octombrie în vigoare. O să ne judecăm şi o să cerem şi despăgubiri. Dar eu cred că acum se pune în pericol siguranţa zborurilor în Cluj. Acum aeroportul rămâne fără conducere şi vor cădea avioanele. Iar responsabilitatea acum aparţine prefectului.

Prin această atacare, prefectul nu ajută pe nimeni, nici măcar pe directorii de la aeroport, aşa cum cred ei deoarece CJ Cluj va analiza în ce măsura va revoca atât directorii interimari, cât şi consiliul de administraţie interimar, în momentul de faţă aeroportul având atât un director cât şi un CA interimar, în orice moment CJ Cluj poate revoca CA dar şi directorul.

Dorinţa de a sabota CJ nu va avea niciun rezultat pentru că în orice moment noi putem lua altă decizie. Jocurile acestea perverse, prin care unii cred că prin atacarea hotărârii rezolvă problemele unor directori care nu vor mai merge la concurs, nu vor avea succes, aceste persoane se înşală amarnic. Noi vom analiza în ce măsură la prima şedinţă de CJ vom revoca atât CA, cât şi directorul aeroportului", a declarat preşedintele CJ Cluj.

Argumentele Prefecturii Cluj

În jurul orei 15:40, Prefectura Cluj a trimis un comunicat de presă în care arată pe ce argumente juridice îşi bazează decizia.

Potrivit Prefecturii Cluj, "HCJ nr. 220/2017 (HCJ din 22 septembrie, n. red.) încalcă nu doar o serie de reglementări interne, dar şi reglementările europene referitoare la cerinţele tehnice şi procedurile administrative", iar prin a doua hotărâre, nr. 235/9.10.2017 "se încalcă în mod evident condiţiile stabilite în contractul de mandat al actualului director general al regiei încheiat în baza OUG nr. 109/2011 şi valabil, aşa cum se arată mai sus, până la data finalizării procedurii de evaluare sau selecţie pentru noul director general al aeroportului".

ZIUA de CLUJ publică ataşat integral documentul trimis presei de Instituţia Prefectului Cluj.

Comenteaza