Primăria Cluj cere înapoi de la Compania de Autostrăzi un drum important al oraşului. Ce intenţii are municipalitatea cu această arteră

Primăria Cluj cere înapoi de la Compania de Autostrăzi un drum important al oraşului. Ce intenţii are municipalitatea cu această arteră
Consilierii locali vor avea pe ordinea de zi, în şedinţa de vineri, 23 septembrie, un proiect de hotărâre pe această temă.

Este vorba de sectorul de drum dintre Calea Turzii, intersecţia cu str. Bună Ziua, şi str. Fagului, intersecţia cu str. Constantin Brâncuşi, de 3 km, aflat în proprietatea publică a statului şi în administrarea Ministerului Transporturilor, prin Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR).

Pentru acest drum consilierii locali vor vota o solicitare de transmitere în proprietatea publică a municipiului Cluj-Napoca şi în administrarea Consiliului Local. Reprezentanţii executivului primăriei informează că deliberativul local a aprobat în februarie 2011 trecerea acestui sector de drum din administrarea consiliului local municipal în cea a Ministerului Transporturilor.

Decizia de atunci a avut la bază faptul că până la finalizarea lucrărilor la centurile ocolitoare şi la Autostrada Transilvania, traficul greu de tranzit pe relaţia Bucureşti - Baia Mare, tur-retur, s-a desfăşurat pe străzile Bună Ziua - Fagului, acesta fiind mai mult de jumătate din traficul ce se desfăşoară în această zonă, în comparaţie cu traficul local. Ulterior, trecerea drumului la MT a fost aprobată prin hotărâre de guvern.

Acum, după cinci ani, reprezentanţii primăriei spun că au fost informaţi de cei de la CNADNR că lucrările au fost finalizate pe acest drum, iar traficul greu şi de tranzit nu se mai desfăşoară pe străzile Bună Ziua - Fagului şi astfel propun aprobarea solicitării de revenire a celor 3 km de drum înapoi în administrarea municipalităţii.

Mult timp, locuitorii din zonă s-au plâns de lipsa trotuarelor şi de traficul greu care era deviat pe aici. În cele din urmă, CNADNR a reabilitat strada, dar a fost realizat trotuar doar pe o parte a drumului.

„Deocamdată noi preluăm strada pentru că ea nu mai este folosită pentru traficul greu de tranzit. Probabil că în viitor o să avem un proiect de modernizare a străzii Bună Ziua, şi atunci o să luăm în calcul şi extinderea trotuarului", ne-a declarat Gabriela Cora, şef serviciu în Primăria Cluj-Napoca.

Comenteaza