Primăria contra Walter în dosarul transferurilor II

Primăria contra Walter în dosarul transferurilor II
Consiliul Local a acceptat solicitarea DIICOT de se constitui parte civilă în dosarul în care se efectuează cercetări legat de transferurile jucătorilor de la "U" către Petrolul.

Informarea oficială transmisă de Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), privind dosarul „transferurilor II" a fost prezentată ieri în plenul Consiliului Local. În calitate de acţionar al Univeristăţii Cluj, forul local a decis să se constituie parte civilă în procesul împotriva lui Florian Walter, Ioan Mărginean şi Dan Capră.

Cu majoritate de voturi, plenul a decis că municipalitatea trebuie să se constituie parte civilă în dosarul în care 15 jucători, printre care şi Sebastian Cojocnean, au fost transferaţi cu titlu gratuit de Univeristatea la Petrolul, de către Florian Walter, Ioan Mărginean şi Dan Capră. „Prin adresa înregistrată la Primăria Cluj-Napoca, DIICOT Cluj solicită informaţii în interesul soluţionării dosarului nr. 253 D/P/2012, în care se efectuează cercetări faţă de învinuiţii Walter Florian, Mărginean Ioan şi Capră Daniel cu privire la modalitatea în care s-au realizat în cursul anului 2012 transferurile cu titlu gratuit ale jucătorilor de fotbal aparţinând SC Fotbal Cluj Universitatea Cluj SA către FC Petrolul Ploieşti. Raportat la această împrejurare, se solicită a se comunica dacă, în calitatea sa de acţionar în cadrul SC Fotbal Club Universitatea Cluj SA, Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca se constituie sau nu parte civilă în nosarul cu numărul mai sus amintit, în caz afirmativ urmând a se preciza valoarea prejudiciului cauzat", se arată în informarea Serviciului juridic-contencios al primăriei. Scrisoarea a fost analizată şi aprobată de for, urmând ca valoarea prejudiciului să fie stabilită în urma unei expertize.

Consiliul Local este acţionar al clubului de fotbal „U" Cluj, având un pachet de 0,5% din acţiuni, cu o valoare de 26,5 lei.

Comenteaza