Primăria intră în febra pregătirilor pentru alegeri. Plănuiește să cheltuie 30.000 de euro pentru urnele de vot

Primăria intră în febra pregătirilor pentru alegeri. Plănuiește să cheltuie 30.000 de euro pentru urnele de vot
Primăria Cluj-Napoca a început deja să se pregătească pentru alegerile locale din acest an. Un prim pas în organizarea scrutinului îl reprezintă achiziționarea unor urne de vot.

Conform caietului de sarcini aferent anunțului de achiziție de pe site-ul primăriei, municipalitatea locală plănuiește să cheltuie 135.682 lei, fără taxa pe valoarea adăugată (29.910 euro, după cursul BNR din18 ianuarie), pentru cumpărarea unui număr de 358 de urne de vot transparente. În mod concret, autoritățile locale sunt dispuse să dea până la 379 de lei pentru fiecare urnă livrată. 

Necesitatea achiziționării acestora este motivată prin faptul că vor fi folosite la dotarea secțiilor de votare, "astfel încât să se asigure condițiile tehnice de transparență și transluciditate".

Urnele vor avea dimensiunea de 55x55x75 cm, iar atât corpul, cât și capacul acestora vor fi confecționate din policarbonat compact transparent (incasabil) cu grosimea de 3 mm, pentru care se va solicita prezentarea unui certificat de calitate și conformitate.

Materialul trebuie să fie termorezistent, flexibil, rezistent la șocuri și tracțiuni mecanice, respectiv la interacțiunea cu corpuri ascuțite. Laturile urnelor vor fi îmbinate cu o structură de aluminiu, acestea urmând să fie dotate și cu piciorușe de circa 4-5 cm înălțime, în scopul protejării părții de jos și a asigurării stabilității. 

"Se vor monta patru piciorușe la fiecare colț al părții de jos a urnei, piciorușele pot fi din matrial ușor (aluminiu, etc, dar să fie inoxidabil), montate pe plăcuțe metalice prinse de partea de jos a urnei, iar forma poate fi la latitudinea ofertantului, cu condiția să se asigure o bună stabilitate și siguranță la depozitare", se arată în caietul de sarcini. 

De asemenea, pentru ca urnele să poată fi manipulate cât mai ușor vor fi prevăzute cu două mânere laterale, pe structura de aluminiu din partea superioară a lor.

Fanta pentru introducerea buletinelor de vot va avea dimensiunea de 25x1,5 cm, iar evacuarea lor se va face prin partea de jos, prin intermediul unui capac culisant ce se va deschide prin tragere, realizat astfel încât să permită introducerea sa pe oricare din laturi, în canalele de aluminiu ale urnei. 

Urnele trebuie să aibă o greutate scăzută, astfel încât să fie ușor de manipulat la transport, și să aibă o durată de viață crescută, între 12 și 15 ani. Furnizorul acestora va trebui să ofere un termen de garanție de cel puțin 24 de luni și să le livreze în maxim 60 de zile de la plasarea comenzii, în prețul de achiziție fiind inclus și transportul.

Firmele interesate își pot depune ofertele până în data de 25 ianuarie, ora 10:00. La atribuirea contractului se va lua în calcul prețul cel mai scăzut, reprezentanții primăriei precizând că comanda se va face doar după aprobarea bugetului municipiului. 

Comenteaza