Primarul Boc n-are leac pentru chiriaşii rău-platnici

Primarul Boc n-are leac pentru chiriaşii rău-platnici
Chiriaşii primăriei din imobilul de pe strada Regele Ferdinand numărul 4 vor rămâne nu doar fără apă, ci şi cu gunoiul menajer în casă. Firma de salubritate i-a notificat pe locatari că nu le mai ridică gunoiul.

Din pricina unor rău-platici, întreg blocul de pe strada Ferdinand numărul 4 va rămâne şi fără apă şi fără serviciul de salubritate. Laczi-Pap Zincuta spune că nu ştie la ce măsuri să mai apeleze pentu a-i determina pe câţiva vecini de-ai ei să-şi plătească apa şi salubritatea. Primarul Emil Boc susţine că singura soluţie este aceea ca locatarii să-şi separe cheltuielile, printr-o contorizare individuală. Laczi Pap Zincuta afirmă, însă, că tocmai primăria nu i-a lăsat să se separe cu cheltuielile din pricina faptului că imobiliul fusese implicat într-un litigiu de revendicare.

ZIUA de CLUJ a relatat într-o ediţie recentă despre situaţia unor chiriaşi ai primăriei, ce locuiesc într-un imobil aflat în plin centrul oraşului şi care nu sunt dispuşi să-şi plătească restanţele la apă. Luna trecută, imobilul de pe Fedinand numărul 4 a fost lăsat timp de 10 zile fără apă, iar una dintre chiriaşe, Laczi-Pap Zincuta a povestit cum a fost nevoită să-şi care apă în casă, cu bidoanele, de la fântâna arteziană din Piaţa Mihai Viteazu. Femeia cere municipalităţii să-i evacueze pe rău-platnici, mai ales că - susţine ea - la mijloc este vorba despre rea voinţă şi nu de sărăcie sau despre altceva. „Sunt două persoane, mamă şi fiică, ambele au primit apartament în acest bloc. Fiica este mare procuror la Turda, nici nu locuieşte în apartament. Nu duc lipsă de nimic şi totuşi refuză să plătească. M-au ameninţat cu bătaia. Mi-au spus că nu plătesc şi basta, că eu nu am ce să le fac", afirmă Laczi-Pap Zincuta.

Nici intervenţiile făcute la primărie şi nici articolul din ZIUA de CLUJ nu a rezolvat însă această situaţie. Laczi-Pap Zincuta spune că nu a reuşit să adune banii pentru ultima factură de apă: „Trebuia să plătim factura încă din 10 octombrie. Acum suntem în noiembrie şi mă aştept în fiecare zi să vină să ne întrerupă apa. Mai avem şi restanţe imense. Ce să fac, unde să mă mai duc?". Şi cum problema apei nu era suficientă, locatarii imobililului de pe Ferdinand numărul 4 au mai primit o notificare şi de la firma de salubritate. Blocul înregistrează restanţe de peste 4.000 de lei. „Ne-au trimis hârtie semnată şi de reprezentanţii primăriei că dacă nu plătim restanţa în maxim cinci zile, rămânem cu gunoiul în curte", a spus Laczi-Pap Zincuta.

Primarul Emil Boc susţine că nu înţelege de ce până în prezent oamenii din blocul acesta nu s-au constituit într-o asociaţie. „Soluţia ar fi ca fiecare apartament să fie contorizat separat şi atunci vor avea de suferit doar cei care nu plătesc. În privinţa slaubrizării, de asemnea, se poate face contract individual. Altfel nu se poate rezolva această problemă", a subliniat primarul Boc. Oricum, el a menţionat că va verifica situaţia chiriaşilor din acest imobil. „În mod normal, un judecător sau procuror nu ar avea cum să deţină un astfel de apartament, dar voi verifica exact situaţia acestor chiriaşi", a subliniat Boc. Primăria nu poate plăti restanţele chiriaşilor la utilităţi, doar în cazul în care furnizorul - în cazul de faţă Compania de Apă - s-ar întoarce împotriva administraţiei locale. Nici evacuarea locatarilor nu poate fi efectuată, decât în cazul în care aceştia nu-şi plătesc chiria trei luni consecutiv. Laczi-Pap Zincuta spune că a vrut dintotdeauna să-şi separe cheltuielile dar că tocmai primăria a interzis acest lucru, pentru că imobilul fusese implicat într-un litigiu de revendicare.

„Întrebarea este ce facem acum. Că avem restanţe mari şi unii vecini nu vor să plătească. Rămân iar fără apă? Nu înţeleg primăria de ce nu îi obligă să plătească restanţele. În contract se precizează clar că pe lângă plata chiriei suntem obligaţi să achităm şi utilităţile. În caz contrar, se specifică lucrul acesta, primăria ne poate evacua fără a mai apela la instanţă", spus Laczi-Pap Zincuta.

 

Comenteaza