Primele deşeuri colectate de pe Someş cu sistemul de plutitori FOTO

Primele deşeuri colectate de pe Someş cu sistemul de plutitori FOTO
Au fost colectate primele deşeuri cu ajutorul sistemului de plutitori amenajat de Primăria Cluj-Napoca pe râul Someș.

"Sistemul de colectare plutitori de pe Someș începe să îşi demonstreze utilitatea. Urmează etapa 2, în care vom monta în amonte, împreuna cu cei de la SGA Someș -Tisa, un baraj pentru oprirea plutitorilor mari", a declarat Gheorghe Şurubaru, city-manager. 

În anul 2016, Primăria Cluj-Napoca şi Administraţia Bazinală a Apelor Someş-Tisa (ABAST) au încheiat un protocol de colaborare prin care municipalitatea se obliga să finanţeze proiectarea şi execuţia unui baraj de colectare a plutitorilor în amonte de podul de pe B-dul 1 Decembrie 1918. Lucrările au fost realizate de firma Rono Aqua Oradea.

282.483 lei este valoarea care conţine TVA a investiţiei din Grigorescu

În acelaşi timp, înţelegerea cu ABAST a fost ca şi comuna Floreşti să amenajeze două astfel de baraje, în aşa fel încât la Cluj să ajungă cât mai puţine deşeuri. „Noi nu le-am făcut pentru că avem probleme vizavi de proprietăţi. Nu putem face baraje dacă malurile nu sunt în domeniul public al comunei. Aşteptăm soluţii. Hidrolectrica ar trebui să facă un asemenea sistem la barajul din Floreşti. Ei oricum colectează o parte din gunoaie. Noi vom încerca să curăţăm malurile în zonele unde există persoane care poluează, e mai simplu aşa. Degeaba punem baraje dacă nu stârpim sursa deşeurilor", a spus directorul tehnic al Primăriei Floreşti, Florin Zanc.

VEZI ŞI Concursul pentru Someş s-a mutat la toamnă. Juraţi din Franţa, Spania, Austria şi Serbia

 

Comenteaza