Primii şefi de regii care îşi pierd funcţia

Primii şefi de regii care îşi pierd funcţia
Primul director numit politic la nivelul unei regii a Consiliului Judeţean îşi preia de astăzi mandatul. Vor fi schimbaţi toţi acei directori care nu sunt doriţi de USL, fiind promovaţi, tot politic, de PDL.

Şeful Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat (RAADPP), Mircea Avram, a fost înlocuit cu Liviu Bota, începând de astăzi. Directorul societăţii Univers T, Brânduşa Mândru, va fi înlocuită, de mâine, cu Valentin Lungu, actualul consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu. Urmează să fie schimbat din funcţie şi şeful AgroTransilvania, Emil Luca, peste circa o săptămână. Pentru şeful Regiei Autonome a Drumurilor Judeţene, Eugen Cadar, s-a făcut o concesie. El îşi va păstra funcţia, având în vedere că este apropiat de unii lideri de la PSD, susţin sursele ZIUA de CLUJ.

A fost demarat procesul de schimbare a şefilor din cadrul regiilor şi societăţilor subordonate Consiliului Judeţean. Primul "vânat", şeful RAADPP, Mircea Avram, a fost înlocuit cu Liviu Bota, un apropiat al PNL şi PSD. Acesta din urmă a fost şeful Regiei Autonome a Drumurilor Judeţene (RADJ) pe vremea când liberalul Marius Nicoară conducea Consiliul Judeţean, dar şi înainte, pe vremea PSD-istului Graţian Şerban. Rolul RAADPP este acela de a administra şi gestiona investiţiile derulate în domeniul administraţiei judeţene, în special cele care vizează întreţinerea sau modernizearea drumurilor. Prin urmare, imediat ce USL a preluat conducerea Consiliului Judeţean, principala preocupare a liderilor Horea Uioreanu şi Ioan Oleleu a fost aceea de a-l schimba pe Avram.


O soartă mai bună nu vor avea nici ceilalţi directori, pe care i-a promovat PDL. În şedinţa Consiliului de Administraţie de la Univers T, de astăzi, actualul director, Brânduşa Mândru, va fi înlocuită cu Valentin Lungu, consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu. Lungu avea în plan să candideze pe un colegiu de deputaţi, însă pentru că nu a fost promovat de PNL în sensul acesta, Uioreanu s-a gândit să-i ofere un post de director la nivelul societăţii Univers T, spun sursele citate. Principala sursă de venit pentru această societate este contractul semnat cu Iulius Mall. Mai exact, Iulius achită acestei societăţi pe care o controlează Consiliul Judeţean minim 45.000 de euro pe lună. Mai mult, Iulius Mall se pregăteşte să se extindă cu spaţiile pe terenul deţinut de Univers T, aşa încât şi redevenţa ar urma să crească cu circa 11.000 de euro pe lună.

O altă decizie va fi luată în cazul actualului director al RADJ, Eugen Cadar. Acesta, deşi a fost numit de PDL la conducerea regiei, are se pare relaţii bune şi la nivelul PSD. Surse din cadrul PNL ne-au informat că unii lideri din PSD au nevoie de serviciile lui Cadar, aşa încât s-a decis ca el să fie păstrat în funcţie.

Cu totul altă soartă o va avea directorul Agro Transilvania, Emil Luca. Deşi încă nu se ştie cine îl va înlocui, PNL aşteaptă ca PSD să facă o nominalizare oficială în sensul acesta. Cert este că peste o săptămână, cel târziu, va fi schimbat din funcţie şi Emil Luca.

Pentru directorul societăţii Cluj Arena nu s-au făcut încă planuri. Conform surselor ZIUA de CLUJ, actualul director numit de PDL, Radu Raţiu, va mai fi tolerat până la începutul anului viitor. A fost deja schimbat şi directorul societăţii Clujana (a fost numit director un membru al PSD Cluj, Dorinel Sumlea). În ceea ce-i priveşte pe directorii de la Aeroport (David Ciceo ), Tetarom (Viorel Găvrea) şi Compania de Apă Someş (Dorin Ciatarâş), aceştia vor fi păstraţi în funcţie şi în acest mandate al USL.

 

Comenteaza