Proiectul de buget pe 2020 al municipiului Cluj-Napoca, publicat săptămâna viitoare

Proiectul de buget pe 2020 al municipiului Cluj-Napoca, publicat săptămâna viitoare

Primarul Emil Boc a declarat pentru ZIUA LIVE că săptămâna viitoare va fi făcută publică prima variantă a bugetului municipiului Cluj-Napoca pentru 2020.

”Potrivit legii, în 5 zile de la publicarea în Monitorul Ofical, Direcția Județeană a Finanțelor Publice trebuie să comunice fiecărei primării cotele din impozitul pe venit și din TVA pe care să le prindă în buget. Deci noi până luni o să primim aceste cote, și cel probabil luni sau marți noi o să afișăm prima variantă a bugetului pe baza acestor sume pe care le priimim conform reglementărilor legale”, a spus Boc.

Edilul a dat și câteva detalii despre prioritățile bugetului local pentru 2020.

”Cât privește prioritățile pentru 2020, de departe creșterea calității serviciilor publice pentru cetățeni e prioritatea zero, combinată cu debirocratizare și digitalizare, susținerea profilului de inovare și de servicii medicale și de ce înseamnă oraș de referință în România și UE prin calitatea vieții. Ați văzut că Comisia de prognoză a reconfirmat Clujul ca fiind primul după București la toate capitolele, uneori depășim Bucureștiul. Ce am văzut este că la PIB pe cap de locuitor, la PIB produs în România după București, Clujul este primul. Ne aflăm în fruntea tuturor județelor, ceea ce era de așteptat și ceea ce reconfirmă ascensiunea Clujului din ultima vreme

Suntem pe traiectoria corectă pe baza strategiei pe care o avem de a susție cele mai importante motoare de dezvoltare, pornind de la inovare și IT, dar și partea de servicii pe toate componentele combinată cu partea de industrie pe care o avem în oraș , accentul pe care l-am pus pe domeniile creative și susținerea componentelor care cresc calitatea vieții la Cluj, susținerea dimensiunii verde, nepoluante a transportului public. Toate aceste lucruri au creat la Cluj un ecosistem dacă pot să folosesc acest termen care nu l-a avut niciodată acest oraș. Și e cel mai important bun pe care îl are acum orașul, ecosistemul creativ, ecosistemul de bussiness, ecosistemul medical, ecosostemul orașului în care toate autoritățile lucrează împreună cu structurile din societatea civilă, dar și cu agenții economici pentru a mișca lucrurile înainte. Acest ecosistem este foarte greu de clădit și se poate distruge foarte ușor”, a spus edilul.

Comenteaza