Reconstruiesc stadionul din Arad și fac un CIMITIR NOU, la Cluj. Au scăpat anul acesta din ghearele DNA

Reconstruiesc stadionul din Arad și fac un CIMITIR NOU, la Cluj. Au scăpat anul acesta din ghearele DNA
Predare de ștafetă. Stadionul ”Francisc Neumann” ar trebui finalizat anul acesta, aproape în același timp cu începerea lucrărilor la cimitirul din Cluj.

O firmă de construcții care reconstruiește vechiul stadion al Aradului începe și la Cluj un proiect.

Primăria va preda marți amplasamentul noului cimitir al Clujului constructorului, iar lucrările pot să înceapă. Execuția va fi realizată de societatea Tehnodomus SRL, celebră în Arad, care a câștigat licitația în luna mai a acestui an.


Valoarea ofertată de arădeni este de aproape 47 de milioane de lei, fără TVA (46.998.257 lei). Suma este mult sub cea estimată în urma studiului de fezabilitate: 66,5 milioane de lei fără TVA, din care 55 de milioane construcții+montaj. Contractul s-a încheiat în 19 septembrie și s-a semnat deja ordinul de începere a lucrărilor.


”Terenul pe care se va amenaja cimitirul se află pe strada Moș Ion Roată, în Someșeni, și este de 201.000 de metri pătrați. Dimensiunea spațiilor verzi amenajate este de 80.735 de metri pătrați, iar mormintele vor avea 55.894 de metri pătrați”, a arătat city-managerul Gheorghe Șurubaru.


Cimitirul a fost gândit pentru 5.429 de morminte, dintre care 17 duble, 53 de cavouri și 1.500 de urne de columbar. Suprafața construită, capelă și corp administrativ, va fi de 575 metri pătrați, iar suprafața desfășurată: va avea 919 metri pătrați.

Potrivit bugetului aprobat pentru 2018, construirea cimitirului primeşte anul acesta doar un milion de lei din totalul de 47.

Spuneam de Tehnodomus că este celebră în Arad, unde reconstruiește Stadionul UTA. Mai este cunoscută și din cauză că patronii Gheorghe Maxinan şi Virgil Sorin Henţ, alături de alţi doi oameni de afaceri, unul din Harghita, celălalt din Negreşti-Oaş, au fost trimişi în judecată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupție, fiind acuzaţi de dare de mită. Alături de ei, în faţa judecătorilor a ajuns şi Teodor Giurgea, fost director al Administraţiei Bazinale de Apă Mureş, acesta fiind judecat pentru luare de mită, şi Ioan Popa, fost şef de birou investiții în cadrul aceleiaşi administraţii, pentru complicitate la luare de mită. Procurorii au arătat în rechizitoriu că Giurgea le-ar fi pretins celor patru oameni de afaceri să îi vireze suma totală de 37.200 lei în contul unei societăți indicate de primul inculpat, lucru care s-a și întâmplat în perioada 02 noiembrie 2010 – 23 decembrie 2010. Dosarul de urmărire penală a fost instrumentat de procurori de la DNA Oradea și trimis spre judecare Tribunalului București. Verdictul a fost dat anul acesta: un singur condamnat, Ioan Pop, trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. Ceilalți au fost achitați sau au scăpat datorită prescripției faptelor.

Comenteaza