S-a schimbat modificarea: pietonii au liberă trecere pe podul Traian

S-a schimbat modificarea: pietonii au liberă trecere pe podul Traian
Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au decis ieri să redeschidă podul Traian circulaţiei pietonilor.

În această săptămână va fi creat, pe carosabil, un culoar special pentru pietoni şi va desfiinţată o bandă de circulaţie. Restricţiile de viteză şi tonaj rămân.

Potrivit viceprimarului municipiului Cluj-Napoca, Gheorghe Şurubaru, una din benzile de circulaţie de pe podul Traian va fi destinată pietonilor. Decizia autorităţilor vine la mai puţin de o zi după ce municipalitatea a decis să închidă podul Traian pentru traficul pietonal.

"Restricţiile de circulaţie pentru pietoni se referă la închiderea părţilor afectate din consolă. Pe una din benzile pentru maşini se montează un culoar pietonal cu borduri şi parapeţi antiroată care să protejeze pietonii. Pe pod rămân pentru traficul rutier două benzi dinspre strada Traian şi una înspre strada Traian", a spus viceprimarul Şurubaru, pentru ZIUA de CLUJ.

Autorităţile spun că în procesul de reorganizare a traficului va fi desfiinţată o trecere de pietoni. "Se desfiinţează trecerea de pietoni de pe strada Iaşilor, se semnalizează cu panouri trecerea de pietoni desfiinţată temporar, iar la noapte vom face marcajele pe pod", a completat Şurubaru.

Pentru autovehicule, restricţiile de circulaţie rămân la un maxim de 30 de tone şi 30 de kilometri pe oră.

Decizia închiderii traficului pentru pietoni a fost luată în baza unei expertize efectuate în 19 iunie.

Comenteaza