Scandal la Câmpia Turzii: noul proprietar al combinatului, înjurat de foştii angajaţi VIDEO

Scandal la Câmpia Turzii: noul proprietar al combinatului, înjurat de foştii angajaţi VIDEO
Directorul firmei care a preluat Mechel Câmpia Turzii nu a putut să ofere niciun răspuns celor care cer plata salariilor compensatorii, la întâlnirea de astăzi dintre autorităţi, noul proprietar şi foştii angajaţi. Aceştia din urmă l-au înjurat copios pe noul proprietar, care i-a lăsat cu salariile neplătite.

Foştii angajaţi prezenţi azi la întâlnire, la care a participat şi prefectul Gheorghe Vuşcan şi directorul AJOFM Daniel Don, s-au enervat şi l-au înjurat pe proprietar, după ce acesta a spus că nu are bani pentru plata celor trei salarii compensatorii promise la disponibilizare.

Prefectul şi sindicaliştii spun că firma nu are bani şi nu a făcut niciun angajament ferm că va plăti aceste salarii, dar şeful AJOFM Cluj, Daniel Don, le-a promis oamenilor că proiectul combinatului social va demara în această lună. Don a explicat că spaţiul în care se va desfăşura proiectul a fost identificat, e vorba de fostele grajduri din oraşul Câmpia Turzii. În aceste spaţii funcţionează alte firme, care însă vor elibera spaţiul în august, iar între timp ar putea fi cumpărate echipamentele.

În combinatul social vor lucra 250 de persoane neocupabile, alte 180 de persoane vor fi angajate la alte firme iar restul de până la 743 de persoane disponibilizate vor fi instruite pentru recalificarea în alte domenii. Pentru o parte dintre aceştia din urmă se vor găsi locuri de muncă în Cluj-Napoca. "Sunt foarte multe firme care caută mecanici, lăcătuşi, sudori - cei care pot face naveta vor putea ocupa aceste posturi iar noi (AJOFM-n.red.) le vom asigura transportul, vor avea un abonament gratuit", a spus Don. cesta mai spune că vor fi identificate şi alte proiecte sociale care să-i vizeze şi pe ceilalţi disponibilizaţi din acest an.Firm Invest Nikarom a preluat pentru suma simbolică de 52 de euro toate cele cinci combinate siderurgice din România deţinute anterior de grupul rus Mechel.

Tranzacţia a vizat compania Mechel East Europe Metallurgical Division SRL şi combinatele Ductil Steel Buzău, Ductil Steel Oţelu Roşu, Mechel Câmpia Turzii, Mechel Târgovişte şi Laminorul Brăila.

Firma Invest Nikarom, înregistrată în România, are ca asociaţi în părţi egale pe Chumakov Victor (58 de ani) şi Chumakova Svetlana (55 de ani), ambii cu cetăţenie rusă.

 

Comenteaza