Se caută constructor pentru Centrul pentru Tineret din Cluj. Contract de jumătate de milion de lei

Se caută constructor pentru Centrul pentru Tineret din Cluj. Contract de jumătate de milion de lei

Tinerii din Cluj-Napoca vor avea un centru, în zona zero a orașului, pe care îl vor putea folosi gratuit pentru organizarea de activități cultural-educative. Investiția s-a aflat pe lista proiectelor câștigătoare în cadrul procesului de bugetare participativă 2017.

Primăria Cluj-Napoca a lansat licitaţia publică pentru execuția lucrărilor în cadrul proiectului „Schimbare parțială de destinație, din spațiu comercial (prăvălie) în Centru Cultural (Centru pentru Tineret) și modificări interioare”.  Valoarea contractului este de 568.994 de lei, fonduri bugetare.

Termenul limită de depunere a ofertelor este 4 iunie. Centrul, situat pe strada Iuliu Maniu, la parterul clădirii cu nr. 1, va avea o suprafață de 170.43 mp. Investiția, care iniţial se ridică la 1 milion de lei, şi a cărei durată de execuție este de cinci luni şi de implementare de opt luni, trebuia finalizată încă din martie 2020. 

"Pentru spațiul situat la parter se propune schimbarea destinației din spațiu comercial (prăvălie) în spațiu cultural în vederea amenajării unui centru pentru tineret. Acesta va fi compus din sală multifunctională, foaier, birou, oficiu, grupuri sanitare și o boxă pentru curățenie.

Intervențiile propuse vizează protecția, conservarea și restaurarea tuturor elementelor monumentului, (componente care țin de structura, subansamblurile nestructurale, organizarea spațială, ierarhia spațiilor, materialele folosite, componentele artistice valoroase) prin folosirea materialelor compatibile și/sau similare cu cele existente, materiale de calitate și prin realizarea unor intervenții reversibile ținând cont de caracterul și perioada de construire''. 

Proiectantul K&K Studio a publicat și câteva imagini cu viitorul Centru pentru Tineret Cluj-Napoca. Acesta ar urma să găzduiască 200 de evenimente în primul de funcționare. Ulterior, se dorește elaborarea unui calendar anual de activități. Amintim că proiectul a fost prezentat la Festivalul Cluj Never Sleeps 2019, în cadrul dezbaterii Centrului de Inovare și Imaginație Civică "Orașul și tinerii", care a avut loc, în miez de noapte, în Piața Unirii, și care s-a încheiat cu constituirea Consiliului Consultativ de Tineret. 

 

Comenteaza