Se caută un imobil de 20.000 mp pentru Spitalul Pediatric Monobloc

Se caută un imobil de 20.000 mp pentru Spitalul Pediatric Monobloc

Consiliul Județean (CJ) Cluj a publicat pe pagina oficială de internet a instituției documentația de atribuire privind achiziția publică a unui imobil - teren și construcție - care să găzduiască viitorul Spital Pediatric Monobloc (SPM). 

„Până în 19 octombrie, toți cei interesați să vândă un imobil ce corespunde cerințelor din documentație sunt așteptați să depună oferte la sediul CJ. După această etapă, în funcție de interesul manifestat de ofertanți, vom ști dacă putem cumpăra o clădire existentă sau vom trece la achiziția unui teren pe care să construim un spital menit să reunească secțiile împrăștiate azi în tot orașul”, a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe. 

Potrivit documentației, forul administrativ județean intenționează achiziționarea unui imobil cu o suprafață cuprinsă între 3,15 și 5,5 ha, cu o suprafață utilă a construcției de 15.000 mp, respectiv desfășurată de 20.000 mp. Imobilul în cauză trebuie să fie situat pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca sau în intravilanul localităților limitrofe acestuia.

Construcția trebuie să fie ușor accesibilă și dotată cu utilități, să aibă o vechime de maximum 20 de ani, cu posibilitatea de a fi modificată în vederea adaptării acesteia la destinația de SPM. Condițiile tehnice minime ale imobilului ce urmează a fi achiziționat și documentele obligatorii pe care ofertanții trebuie să le depună sunt detaliate în documentația de atribuire ce poate fi consultată aici.

Departajarea ofertanților care îndeplinesc condițiile minime se va face în funcție de criteriile de ierarhizare și de factorii de evaluare stabiliți, de asemenea în documentația de atribuire.

Spitalul Pelican, o încercare eşuată

Una dintre variantele vehiculate de CJ, în vara anului 2018, a fost preluarea "Spitalului Pelican" de pe Calea Turzii. Intenţia însă nu s-a materializat, clădirea care trebuia să devină primul spital privat din Cluj-Napoca urmând să se transforme în spațiu de birouri și aparthotel. Mai multe detalii AICI.

Comenteaza