Se întorc chioşcurile pe Aleea Stadionului. Ce se mai aude de patinoarul de lângă stadion

Se întorc chioşcurile pe Aleea Stadionului. Ce se mai aude de patinoarul de lângă stadion

Chioşcurile de pe Aleea Stadionului îşi reiau activitatea şi vor rămâne în această locaţie cel puţin până la finele anului. Amintim că toată zona dintre Cluj Arena şi Parcul Central va fi regândită, urmând ca acolo să fie amenjate un patinoar şi un parc de role. 

"Comercianţii de pe Aleea Stadionului îşi vor relua activitatea începând cu 1 septembrie 2018 şi vor române pe amplasamentul actual până la finele anului sau până la finalizarea proiectului propus pentru zona dintre Cluj Arena şi Parcul Central", a declarat edilul Clujului, Emil Boc, în cadrul matinaului Realitatea FM Cluj. 

Circa 20 de chioşcuri funcţionează pe Aleea Stadionului din Cluj-Napoca, însă activitatea acestora a fost suspendată la finalul lunii iunie, pe perioada marilor evenimente organizate în zonă - Olimpiada Internaţională de Matematică, Untold, Campionatul mondial de tenis de masă, etc. 

ZIUA de CLUJ scria, încă din vara lui 2017, că toată zona dintre Cluj Arena şi Parcul Central va fi regândită, urmând ca aici să fie amenajat un pationar pe timp de iarnă şi un parc de role în sezonul cald. Investiția urmează să fie făcută de Regia Autonomă a Domeniului Public, aflată în subordinea municipalității, iar realizarea ei a fost avizată în Consiliul Local. 

Pentru ca această investiţie să poată fi după la bun sfârşit este nevoie ca parcela de aproximativ 3.000 de mp, aflată în spatele locului de joacă pentru copii din Parcul Central, în imediata vecinătate a stadionului Cluj Arena, să fie transferată de la Consiliul Judeţean Cluj în domeniul public al oraşului. "Hotărârea de Consiliu Judeţean a fost aprobată, acum se aşteaptă întăbularea terenului, ca se se poată face predarea - primirea terenului. După ce vom avea patinoarului, acolo se va crea o zonă specială unde vor fi mutate aceste chioşcuri", a punctat primarul Clujului. 

Varianta amenajării patinoarului pe terenul de lângă Cluj Arena este o soluție de compromis la care a recurs Primăria. Inițial, locația aleasă a fost lacul din Parcul Central. Cel care a dat planurile municipalităţii peste cap a fost Şerban Ţigănaş, preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România. Mai multe detalii AICI. 

Aşadar, în 2018, clujenii ar ruma să aibă parte de două patinoare în Parcul Central: unul natural, care va funcţiona numai când temperaturile vor fi extrem de scăzute, şi unul artificial, care poate sta deschis atâta timp cât termometrele nu urcă peste valoarea de +15 grade Celsius.

Iarna trecută, la Cluj-Napoca au fost amenajate patinoare în Piaţa Unirii, în jurul statuii lui Matei Corvin, şi în incinta unui centru comercial.

 

Comenteaza