Video Se lucrează în forță la Autostrada Transilvania pe dealurile de lângă Cluj-Napoca: „Incredibil! Acum o săptămână nu era nimeni aici”

Se lucrează în forță la Autostrada Transilvania pe dealurile de lângă Cluj-Napoca: „Incredibil! Acum o săptămână nu era nimeni aici”
| Foto: peundemerg.ro

La Autostrada Transilvania se lucrează în forţă! Asocierea de firme românești Spedition UMB - Tehnostrade trage tare la tronsonul de 30 de km de la Nădășelu la Zimbor, parte din cei 42 de km pe care îi are contractați de la Nădășelu la Poarta Sălajului.

Imaginile video, realizate cu drona de un utilizator al forumului peundemerg.ro, arată cum zeci de utilaje au intrat în teren și au început decopertarea și excavarea dealurilor de la nord-vest de Cluj-Napoca. După publicarea imaginilor, un utilizator al forumului peundemerg.ro a remarcat: „Incredibil cât de repede avansează UMB. Acum o săptămână nu era nimeni aici”.

În urmă cu o săptămână, pe 1 februarie, secretarul de stat pe rutier din Ministerul Transporturilor, Horațiu Cosma, făcuse o vizită pe șantier și anunța că antreprenorul e pregătit să înceapă construcția în teren. „Lângă Cluj-Napoca, constructorul român UMB a început în forță mobilizarea pe cei 30 de km de autostradă dintre Nădășelu și Zimbor, un proiect extrem de complex, contractat pentru 1,4 miliarde de lei. Se lucrează cu 100 de utilaje la: organizarea de șantier, drumurile de acces, marcarea șantierului sau cercetarea arheologică. În perioada următoare vom finaliza exproprierile și vom obține toate autorizațiile necesare pentru deblocarea completă a proiectului”, anunța Horațiu Cosma, conform HotNews

Contractul pentru cei 30 de km din autostrada Transilvania de la Nădășelu la Zimbor a fost semnat cu asocierea condusă de UMB pe 22 septembrie, după ce cu scurt timp înainte tot cu UMB a fost contractat și lotul de 12,2km de la Zimbor la Poarta Sălajului. Astfel, constructorul român a ajuns să lucreze neîntrerupt pe circa 42 de km din Autostrada Transilvania.

A3 Nădășelu - Zimbor:
Sector: SECTIUNEA 3A SI SECTIUNEA 3B, SUBSECTIUNEA 3A2: NADASELU - MIHAIESTI SI 3B1: MIHAESTI ZIMBOR
Lungime: 30.06 km
Antreprenor: Asocierea Spedition UMB - Tehnostrade - Electromontaj
Valoare: 1.39 mld lei (fără TVA) / 9.6 mil euro per km
Contract semnat: 22 septembrie 2020
Durată: 12luni proiectare + 24 luni execuție
Data finalizării: Q4 2023

Comenteaza